Kunnanhallitus, kokous 23.8.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 138 Tilojen Karjootönkkä ja Metso myyntihinta

LAIDno-2021-427

Valmistelija

  • Anna Annila, maanmittausinsinööri, anna.annila@laihia.fi

Kuvaus

Laihian kunta omistaa Santaloukolla sijaitsevat tilat Karjootönkkä (399-419-8-102) ja Metso (399-419-9-49). Kiinteistörekisteriotteen mukaan tilan Karjootönkkä pinta-ala on 1,6203 ha ja tilan Metso pinta-ala 0,4249 ha. Alueelle on tehty aikoinaan ns. palstoitussuunnitelma, jonka mukaan määräaloja on myyty ja vuokrattu sekä asuin- että yritystoimintaa varten.

Alueella ei ole asemakaavaa. Kirkonseudun osayleiskaavassa molemmat tilat ovat A-alueella (asuinpientalojen ja maatilojen alue). Tiloihin kohdistuu tällä hetkellä yhteensä kuusi vuokrasopimusta.

Tiloista on vuosien saatossa myyty joitakin määräaloja. Kunnanvaltuuston vahvistamaa myyntihintaa koko alueelle ei ole määritelty, vaan myytyjen määräalojen hinnoista on päätetty yksitellen. Alueen lopuille määräaloille tulee vahvistaa yhtenäinen myyntihinta.

Alueelta on myyty 2000-luvun alussa määräaloja hintaan 1,00 €/m² ja vuonna 2014 määräala hintaan 1,26 €/m². Vuoden 2014 myyntihinta oli määritelty elinkustannusindeksin avulla. Mikäli neliöhinta lasketaan suoraan elinkustannusindeksin perusteella viimeisimpään tiedossa olevaan indeksilukuun (heinäkuu 2021), tulee neliöhinnaksi 1,34 €/m².

Oheismateriaali: Yleiskaavaote, yleiskartta

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juha Rikala, kunnanjohtaja, juha.rikala@laihia.fi

Kunnanhallitus päättää ehdottaa kunnanvaltuustolle, että kunnanvaltuusto vahvistaa tiloilla Karjootönkkä ja Metso olevien määräalojen myyntihinnaksi 1,30 €/m².

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:

sähköposti: laihian.kunta@laihia.fi