Kunnanhallitus, kokous 23.8.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 132 Määräraha / Perälän koulun liikuntasalin korjaustyöt

LAIDno-2021-404

Kuvaus

Tekninen lautakunta, 09.06.2021, § 50

Valmistelija / lisätiedot: Masa Hiipakka, masa.hiipakka@laihia.fi, kiinteistöpäällikkö

Perälän koulun liikuntasalin nykyinen puulattia on investointisuunnitelmassa esitetty muutettavaksi joustokumilattiaksi suunnitelmavuonna 2022. Rakenne on nykyisenä rakenteena ns. riskirakenne, jossa lattian alla oleva eristevilla on suoraan kosteutta johtavan betonin päällä. Ulkopuolisen salaojituksen ja patolevyjen uusimisen jälkeen vuonna 2016, ei ulkopuolelta ole tullut enää kosteusrasitusta sisäpuolelle, mutta liikuntasalin lattian puurakenteet ovat aiemmin vaurioituneet siten, että liikuntasalissa on koettu oireilua sisäilmasta.

Vuonna 2014 tehdyssä automaatiolaitteiden pitkän tähtäimen suunnitelmassa, on todettu, että liikuntasalin ilmanvaihtokoneen automaatin yksikkösäätimet ja rakennusautomaatio on saneerattava välittömästi. Yksikkösäätimet ovat hajonneet talvella 2021 ja tuloilman lämpötilaa ei ole enää pystytty automaattisesti säätää, mikä on johtanut siihen, että salin lämpötila on noussut, jolloin ilman laatu on heikentynyt, ja tämä on aiheuttanut oireilua liikuntasalissa.

Näiden puutteiden johdosta Laihian kunnan koulujen sisäilmatyöryhmä päätti kokouksessaan 6.5.2021, että oireilun vuoksi remontti tulee aikaistaa ja toteuttaa kesällä 2021. Sisäilmatyöryhmä esittää, että tekninen lautakunta päättää remontin tarvitseman lisämäärärahan hakemisesta. Lattian uusimisen kustannusarvio on 65.000 € ja IV-koneen 8.000 €.

Oheismateriaali: Kustannusarvio korjaustöistä.

Ehdotus
Esittelijä: Jari Mansikka-aho, tekninen johtaja

Tekninen lautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle lisättäväksi vuodelle 2021 investointilisämäärärahaa 75.000 € Perälän koulun liikuntasalin korjaustöihin.

Päätös
Tekninen lautakunta hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.

_________________________________________________________

Kunnanhallitus, 23.08.2021, § 132
Oheismateriaali: Remontin kustannusarvio

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juha Rikala, kunnanjohtaja, juha.rikala@laihia.fi

Kunnanhallitus päättää ehdottaa kunnanvaltuustolle, että kunnanvaltuusto myöntää teknisen lautakunnan vuoden 2021 talousarvion investointiosaan 75.000 euron määrärahan Perälän koulun liikuntasalin korjaustöihin.

Kunnanhallitus päättää ehdottaa kunnanvaltuustolle, että määräraha katetaan lainarahoituksella.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:

sähköposti: laihian.kunta@laihia.fi