Kunnanhallitus, kokous 23.8.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 160 Pohjanmaan liiton edustajainkokouksen edustajien ja varaedustajien valinta

LAIDno-2021-374

Valmistelija

  • Satu Tuurihalme, toimistosihteeri, satu.tuurihalme@laihia.fi

Kuvaus

Pohjanmaan liiton perussopimuksen mukaan edustajainkokous pidetään kuntavaalien jälkeen. Maakuntahallitus määrää kokouspaikan ja -ajan. Jäsenkuntien valtuustot valitsevat edustajat edustajainkokoukseen. Perussopimuksen 5 §:n mukaan Laihia valitsee kaksi (2) edustajaa edustajainkokoukseen, kun kunnan asukasluku on luokassa 5 001-10 000. Kullekin valittavalle edustajalle on valittava henkilökohtainen varaedustaja. Kullakin edustajalla on edustajainkokouksessa yksi ääni.

Edustajainkokous kokoontuu yhden kerran ja sen ainoana tehtävänä on valita perussopimuksen 8 §:n mukaisesti maakuntavaltuuston jäsenet ja heille henkilökohtaiset varajäsenet. Laihialta maakuntavaltuustoon valittavien jäsenten lukumäärä on myös kaksi (2), kun kunnan asukasluku on luokassa 5 001-10 000.

Maakuntavaltuuston jäsenten ja varajäsenten on oltava valtuutettuja.
Maakuntavaltuuston kokoonpanon tulee olla naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta annetun lain mukainen eli naisia ja miehiä tulee olla kumpiakin vähintään 40 prosenttia.
Maakuntavaltuuston poliittisen kokoonpanon on oltava kuntavaalien tulosten mukainen.

Pohjanmaan liiton 30.6.2021 lähettämän kirjeen mukaan edustajainkokous pidetään 27.9.2021 klo 12.30, kokouspaikka on avoin.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juha Rikala, kunnanjohtaja, juha.rikala@laihia.fi

Kunnanhallitus päättää ehdottaa kunnanvaltuustolle, että kunnanvaltuusto valitsee Pohjanmaan liiton edustajainkokoukseen kaksi (2) edustajaa ja kullekin henkilökohtaisen varaedustajan.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:

sähköposti: laihian.kunta@laihia.fi