Kunnanhallitus, kokous 23.8.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 157 Liikelaitos Pohjanmaan pelastuslaitoksen johtokunnan jäsenen ja varajäsenen valinta

LAIDno-2021-374

Valmistelija

  • Satu Tuurihalme, toimistosihteeri, satu.tuurihalme@laihia.fi

Kuvaus

Kuntien Kaskinen, Korsnäs, Kristiinankaupunki, Laihia, Maalahti, Mustasaari, Närpiö, Pedersöre, Uusikaarlepyy, Vaasa ja Vöyri yhteisessä Pohjanmaan pelastuslaitos liikelaitoksen johtokunnassa on neljätoista (14) jäsentä. Vaasan kaupunginvaltuusto valitsee neljä (4) jäsentä ja muut sopimuskunnat kukin yhden (1) jäsenen. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. Vaasan kaupungin valitsemista jäsenistä on vähintään yhden (1) oltava valtuutettu tai varavaltuutettu. Vaasan kaupunginvaltuusto nimeää jäsenistä puheenjohtajan, jonka tulee olla valtuutettu tai varavaltuutettu sekä varapuheenjohtajan. Toiminnasta määrätään tarkemmin liikelaitos Pohjanmaan pelastuslaitoksen johtosäännössä. (Vaasan hallintosääntö 11 §)

Vaasan kaupunginhallitus pyytää jäsenkunnilta ehdotukset jäsenistä ja varajäsenistä. Lisäksi esitetään, että johtokunnan valinnan helpottamiseksi jäsenkuntien tulisi alueittain sopia valittavien sukupuolet esimerkiksi siten, että johtokuntaan valitaan kahdeksan (8) miesjäsentä ja kuusi (6) naisjäsentä sekä kahdeksan (8) miesvarajäsentä ja kuusi (6) naisvarajäsentä. Kiintiö koskee erikseen jäseniä ja varajäseniä. Molempia sukupuolia tulee olla edustettuna vähintään 40 prosenttia. Ehdotus sukupuolittaisesta kokoonpanosta (Mustasaari/Laihia) on jäsen/varajäsen 1m+1n (2).

Johtokuntaan ja toimikuntaan voidaan valita sellainenkin henkilö, joka ei ole vaalikelpoinen kunnanhallitukseen ja lautakuntaan tai jonka kotikunta kunta ei ole. (Kuntalaki 74.3 §)

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juha Rikala, kunnanjohtaja, juha.rikala@laihia.fi

Kunnanhallitus päättää ehdottaa kunnanvaltuustolle, että kunnanvaltuusto esittää liikelaitos Pohjanmaan pelastuslaitoksen johtokuntaan valittavaksi yhden (1) jäsenen ja henkilökohtaisen varajäsenen toimikaudeksi 2021-2025.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:

sähköposti: laihian.kunta@laihia.fi