Kunnanhallitus, kokous 23.8.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 130 Tilapäisrahoitushakemus / Laihian sotiemme veteraanit museoyhdistys ry

LAIDno-2021-414

Valmistelija

  • Sinikka Alamylläri, talousjohtaja, sinikka.alamyllari@laihia.fi

Kuvaus

Laihian sotiemme veteraanit museoyhdistys ry on saanut Arvokkaiden lippujen konservoinnit ja museon turvatoimet -hankkeeseen Leader-rahoituspäätöksen Pohjanmaan ELY-keskukselta (päätös tuesta yleishyödylliseen investointihankkeeseen). Hankkeen tavoitteena on tehdä Suomen veteraanit -museolle oma arvokas Laihian Suojeluskunnan likku nro 2, jonka on suunnitellut Paavo Alkio. Lippu on arvokas sekä ainutlaatuinen Suojeluskunnan lipuksi. Lipun ainutlaatuisuuden vuoksi ei ole mahdollista teetättää sitä painotyönä, vaan lipun tulee olla alkuperäisen näköinen. Museon arvokas lippukokoelma on lipun teettämisen jälkeen täydellinen.

Lisäksi kolme lippukokoelman lippua konservoidaan eli ennallistetaan. Nämä liput ovat Laihian Vapaussodan lippu, Laihian Sotainvelidien Veljesliiton lippu sekä Laihian Lotta-lippu. Museolla näytillä oleville lipuille (8 kpl) hankitaan turvalasivitriinit, joiden avulla lippujen ylläpito pystytään turvaamaan. Lotta-kaappiin hankitaan lukolliset turvalasit, jotta kaikki arvokkaat esineistöt saadaan turvallisesti museokävijöille nähtäväksi.

Rahoituspäätöksen mukaan julkisen rahoituksen kokonaismäärä hankkeelle on 16.506,20 euroa, josta EU:n ja valtion osuus on 8.583,22 euroa ja kuntarahan osuus 2.145,81 euroa. Koska ELY-keskus maksaa hankerahan jälkikäteen hankkeeseen sisältyvien toimenpiteiden toteuduttua, Laihian sotiemme veteraanit museoyhdistys ry hakee puheenjohtajansa 13.8.2021 lähetämän sähköpostin perusteella kunnalta tilapäisrahoitusta hankkeen aikaisten kustannusten kattamiseen 10 729,03 euroa. Yhdistys maksaa lainan takaisin, kun on saanut ELY-keskukselta hankerahoituksen käyttöönsä. Hankkeen toteutusaika on päätöksessä 12.4.2021 - 28.2.2023.

Kunnanvaltuusto on 17.6.2019 § 36 hyväksynyt väliaikaisrahoitusmallin laihialaisten yhdistysten yleishyödyllisten Leader-hankkeiden tilapäisrahoitukseen ja valtuuttanut kunnanhallituksen päättämään lainan antamisesta yhdistyksen esityksestä valtuuston hyväksymien periaatteiden mukaisesti.

Oheismateriaali: Hakemus liitteineen

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juha Rikala, kunnanjohtaja, juha.rikala@laihia.fi

Kunnanhallitus päättää myöntää Laihian sotiemme veteraanit museoyhdistys ry:lle Arvokkaiden lippujen konservoinnit ja museon turvatoimet -hankkeeseen hakemuksen mukaisesti tilapäisrahoitusta 10.729,03 euroa kunnanvaltuuston hyväksymin ehdoin.

Tilapäisrahoituksen myöntämisen ehtona on, että yhdistys on allekirjoittanut velkakirjan ja antanut Laihian kunnalle yhdistyksen vastuuhenkilöiden omavelkaisen takauksen. Lisäksi ehtona on, että omavelkaisen takauksen antajien luottotiedot tulee olla hyväksyttävissä.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.


Muutoksenhaku

OIKAISUVAATIMUSOHJE 

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

  • se johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • kunnan jäsen

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Laihian kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäville, ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua 
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on oikaisuvaatimuksessa tarkoitetun päätöksen tehnyt Laihian kunnan toimielin tai viranhaltija (kuntalain mukaiset kunnanhallituksen, lautakuntien ja viranhaltijoiden päätökset).

Oikaisuvaatimus toimitetaan osoitteella:

Laihian kunta / Kirjaamo, PL 13, 66401 Laihia

käyntiosoite: Laihiantie 50, 2. krs, 66400 Laihia tai

sähköposti: laihian.kunta@laihia.fi
telekopio 06 4771 224
Kirjaamon aukioloaika arkisin klo 9:00 – 15:00