Kunnanhallitus, kokous 23.8.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 155 Vöyrin maaseutulautakunnan jäsenten ja varajäsenten valinta

LAIDno-2021-374

Valmistelija

  • Satu Tuurihalme, toimistosihteeri, satu.tuurihalme@laihia.fi

Kuvaus

Maaseutuhallinnon tehtävien järjestämisestä vastaa Vöyrin kunta/Vöyrin maaseutulautakunta (Mustasaari, Laihia, Vaasa ja Vöyri) kunnanvaltuuston hyväksymän sopimuksen mukaisesti (Kv 12.12.2011 § 118). Yhteisessä maaseutulautakunnassa on kahdeksan (8) jäsentä ja heillä on henkilökohtaiset varajäsenet. Laihian kunnalla on kahden (2) jäsenen ja varajäsenen edustus lautakunnassa.

Lautakunnan puheenjohtajuus kiertää vaalikausittain sopimuksen mukaisessa järjestyksessä. Toinen Laihian kunnan varsinaisista jäsenistä nimitetään maaseutulautakunnan puheenjohtajaksi toimikaudelle 2021-2025. Vöyrin kunnan 17.6.2021 lähettämässä kirjeessä todetaan, että Vöyrin kunnan hallintokieli on ruotsi ja että lautakunnan puheenjohtajaksi nimettävällä henkilöllä toivotaan olevan suullinen ruotsin kielen taito.

Vaalikelpoinen lautakuntaan on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan:

1) asianomaisen lautakunnan alainen kunnan palveluksessa oleva henkilö;
2) henkilö, joka on asianomaisen lautakunnan tehtäväalueella toimivan, kunnan määräysvallassa olevan yhteisön tai säätiön palveluksessa;
3) henkilö, joka on hallituksen tai siihen rinnastettavan toimielimen jäsenenä taikka johtavassa ja vastuullisessa tehtävässä tai siihen rinnastettavassa asemassa liiketoimintaa harjoittavassa yhteisössä, jos kysymyksessä on sellainen yhteisö, jolle asianomaisessa lautakunnassa tavanomaisesti käsiteltävien asioiden ratkaisu on omiaan tuottamaan olennaista hyötyä tai vahinkoa. (Kuntalaki 74 §)

Kunnallisissa ja kuntien välisen yhteistoiminnan toimielimissä lukuun ottamatta kunnanvaltuustoja tulee olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 prosenttia, jollei erityisistä syistä muuta johdu. (Laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta 4 a §)

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juha Rikala, kunnanjohtaja, juha.rikala@laihia.fi

Kunnanhallitus päättää ehdottaa kunnanvaltuustolle, että kunnanvaltuusto

1) valitsee Vöyrin maaseutulautakuntaan kaksi (2) jäsentä ja kullekin henkilökohtaisen varajäsenen toimikaudeksi 2021-2025

2) valitsee jäseniksi valituista puheenjohtajan.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:

sähköposti: laihian.kunta@laihia.fi