Kunnanhallitus, kokous 23.8.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 161 Suomen Kuntaliiton vaalipiirikohtaisten kuntapäivien edustajan ja varaedustajan valinta

LAIDno-2021-374

Valmistelija

  • Satu Tuurihalme, toimistosihteeri, satu.tuurihalme@laihia.fi

Kuvaus

Kuntavaalivuoden syksyllä valitaan Kuntaliiton valtuuskunta, johon kuuluu 76 jäsentä, joista 66 valitaan 15.11. - 31.12.2021 toimitettavassa vaalissa. Lisäksi yhdeksän jäsentä ja varajäsentä valitaan tasauspaikoilta ja Ahvenanmaan maakunnasta valitaan yksi jäsen ja varajäsen. Vaalikelpoisia ovat kunnan valtuutetut.

Kunnat nimeävät edustajansa kuntapäiville. Edustajien määrä määräytyy kunnan asukasluvun mukaisesti siten, että kunnalla on vähintään yksi edustaja ja enintään neljä edustajaa. Kunnasta, jonka asukasluku on 10 000 tai vähemmän, valitaan yksi edustaja. Edustajille voidaan nimetä henkilökohtaiset varahenkilöt. Varahenkilö osallistuu kokoukseen varsinaisen kokousedustajan ollessa estynyt.

Kuntapäivillä ao. vaalipiirin kuntien edustajat nimeävät valtuuskunnan vaaleja varten vaalipiirin ehdokaslistat. Kaikkien vaalipiirien kuntapäiväkokoukset järjestetään Helsingissä Paasitornissa 5.10.2021.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juha Rikala, kunnanjohtaja, juha.rikala@laihia.fi

Kunnanhallitus päättää ehdottaa kunnanvaltuustolle, että kunnanvaltuusto valitsee Suomen Kuntaliiton kuntapäiville yhden (1) edustajan ja henkilökohtaisen varaedustajan.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:

sähköposti: laihian.kunta@laihia.fi