Kunnanhallitus, kokous 27.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 230 Pohjanmaan työllisyysalue / Jäsenen nimeäminen johtoryhmään

LAIDno-2023-449

Valmistelija

  • Juha Rikala, kunnanjohtaja, juha.rikala@laihia.fi

Kuvaus

Eduskunta hyväksyi lakiesityksen TE-palvelujen uudistuksesta 1.3.2023. Kuntien oli sovittava yhteistoiminta-alueiden muodostamisesta sekä ilmoitettava siitä työ- ja elinkeinoministeriölle lokakuun 2023 loppuun mennessä. Palvelujen järjestämisvastuu siirtyy kunnille 1.1.2025.

Vaasan kaupunginhallitus päätti 5.6.2023, että se ryhtyy järjestämään Pohjanmaan työllisyysaluetta vastuukuntamallilla.

Laihian kunnanvaltuusto päätti liittymisestä Vaasan järjestämään työllisyysalueeseen ja hyväksyi 30.10.2023 § 47 sopimuksen yhteisestä toimielimestä TE-tehtävien hoitamiseen Pohjanmaalla sekä järjestämissuunnitelman työ- ja elinkeinopalveluiden uudistuksen toteuttamiseksi.

Pohjanmaan työlisyysalueen valmisteluryhmät ovat käynnistyneet yhteisellä infolla 16.11.2023. Laihian kunnasta valmistelutyöryhmissä ovat mukana kunnanjohtaja Juha Rikala, hyvinvointipäällikkö Marikki Forell, kiinteistö- ja työvoimavastaava Jarkko Ilvesjärvi, hallinto- ja henkilöstöjohtaja Kaija Metsänranta ja sivistysjohtaja Markku Laukkonen.

Työllisyysalueen sopimuksessa on määritelty työllisyysalueen johtoryhmästä seuraavaa:

”Työllisyysalueen johtoryhmä koostuu viranhaltijoista ja toimihenkilöistä. Johtoryhmään kuuluu kaksi (2) viranhaltijaa tai toimihenkilöä Vaasasta, joista toinen on TE-palveluista vastaava viranhaltija, ja yksi (1) viranhaltija tai toimihenkilö, niin halutessaan, kustakin muusta sopijakunnasta. Johtoryhmän puheenjohtajana ja valmistelijana toimivat Vaasan kaupungin edustajat. Tarvittaessa johtoryhmä voi kutsua muita henkilöitä kokouksiin. Johtoryhmä kokoontuu säännöllisesti, mutta kuitenkin vähintään kaksi (2) kertaa vuodessa. Sopijakunnat vastaavat omien viranhaltijoidensa kehittämisryhmän työhön osallistumisesta aiheutuvista kuluista.

Työllisyysalueen johtoryhmän tehtävät

  1. kehittää toimialansa toimintaa, taloutta ja organisaatiota,
  2. ohjata toimintaa tavoitteiden ja strategian mukaisesti,
  3. johtaa ja seuraa toiminnan tarkoituksenmukaisuutta, tehokkuutta ja taloudellisuutta,
  4. huolehtia yhteistyöstä palvelujen järjestämisessä ja kehittämisessä muiden työllisyysalueiden, viranomaisten, kehitysyhtiöiden, hyvinvointialueen, koulutuksenjärjestäjien sekä yhteisöjen kanssa."

 

Vaasan kaupungin hyvinvointipalvelut pyytää sopijakuntia nimeämään, niin halutessaan, jäsenen johtoryhmään viimeistään 1.12.2023 mennessä.

Oheismateriaali: Vaasan kaupungin kirje

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juha Rikala, kunnanjohtaja, juha.rikala@laihia.fi

Kunnanhallitus päättää nimetä Pohjanmaan työllisyysalueen johtoryhmän jäseneksi kiinteistö- ja työvoimavastaava Jarkko Ilvesjärven.

Esittelijän kokouksessa muuttama ehdotus
Kunnanhallitus päättää nimetä Pohjanmaan työllisyysalueen johtoryhmän jäseneksi kiinteistö- ja työvoimavastaava Jarkko Ilvesjärven ja varajäseneksi hyvinvointipäällikkö Marikki Forellin.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.


Muutoksenhaku

OIKAISUVAATIMUSOHJE 

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

  • se johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • kunnan jäsen

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Laihian kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäville, ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua 
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on oikaisuvaatimuksessa tarkoitetun päätöksen tehnyt Laihian kunnan toimielin tai viranhaltija (kuntalain mukaiset kunnanhallituksen, lautakuntien ja viranhaltijoiden päätökset).

Oikaisuvaatimus toimitetaan osoitteella:

Laihian kunta / Kirjaamo, PL 13, 66401 Laihia

käyntiosoite: Laihiantie 50, 2. krs, 66400 Laihia 

sähköposti: laihian.kunta@laihia.fi
telekopio: 06 4771 224
Kirjaamon aukioloaika arkisin klo 9:00 – 15:00