Kunnanhallitus, kokous 26.10.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 189 Virkanimikemuutos

LAIDno-2020-510

Valmistelija

  • Maria Katajamäki, hallintokoordinaattori, maria.katajamaki@laihia.fi

Kuvaus

Kunnanvaltuusto päätti kokouksessaan 15.6.2020 § 37 Laihian kunnan uudesta toimielinmallista, joka tulee voimaan 1.6.2021. Uudessa toimielinmallissa kunnan omassa päätösvallassa olevien lautakuntien määrää vähenee viidestä kolmeen ja osa lautakuntien nimistä muuttuu. Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunnan nimi muuttuu sivistyslautakunnaksi. Lautakunnan nykyinen asiasisältö säilyy pääosin ennallaan (varhaiskasvatus, esiopetus, perusopetus, lukio, muut koulutuspalvelut), mutta kirjasto- ja kulttuuriasiat siirtyvät uuden hyvinvointilautakunnan käsiteltäväksi. Perusturvalautakunta ja vapaa-aikalautakunta yhdistyvät hyvinvointilautakunnaksi, jonka vastuualueina ovat perusturva, kirjasto- ja kulttuuri-, vapaa-aika-, nuoriso- ja liikuntatoimet.

Toimielinmallimuutoksen myötä osastopäällikkönä toimivan sivistys- ja vapaa-ajanjohtajan virkanimike on tarkoituksenmukaista muuttaa kuvaamaan uutta mallia ja vastuualueita. Sivistys- ja vapaa-ajanjohtajan nykyisestä vastuualueesta poistuvat vapaa-ajan ja kulttuurin palvelut. Jäljelle jää sivistyspalvelut kokonaisuudessaan, jolloin johdonmukainen uusi nimike olisi sivistysjohtaja.

Hallintosäännön § 26 mukaan valtuusto päättää niiden virkojen virkanimikkeiden muuttamisesta, joiden vakinaisesta täyttämisestä se päättää.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juha Rikala, kunnanjohtaja, juha.rikala@laihia.fi

Kunnanhallitus päättää ehdottaa kunnanvaltuustolle, että sivistys- ja vapaa-ajanjohtajan virkanimike muutetaan sivistysjohtajaksi 1.6.2021 alkaen.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:
s-posti: laihian.kunta@laihia.fi