Kunnanhallitus, kokous 29.3.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 74 Lausunto Etelä-Pohjanmaan ELY-keskukselle yleissuunnitelmasta VT3 välillä Helsingby-Laihia

LAIDno-2019-328

Valmistelija

  • Juha Rikala, kunnanjohtaja, juha.rikala@laihia.fi

Kuvaus

Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus suunnittelee valtatien 3 parantamista Mustasaaren Helsingbyn ja Laihian välillä. Parannettava tiejakso sijoittuu Mustasaaren Helsingbyn ja Laihian keskustan väliselle alueelle ja on pituudeltaan noin 14 kilometriä. Suunnittelualue alkaa Mustasaaren Vikbyssä valtatien 8 eritasoliittymästä ja yhdistyy Laihialla Maunulan eritasoliittymään. Hankkeen ympäristövaikutusten arviointimenettely on päättynyt ja ELY-keskus on tehnyt päätöksen jatkosuunnitteluun valittavasta vaihtoehdosta. Arvioinnissa tarkasteltiin useita vaihtoehtoja. Yleissuunnittelua jatketaan nykyiseen valtatielinjaukseen tukeutuen. Valittu vaihtoehto sisältää nykyisen valtatien parantamisen ja uuden Alakylän eritasoliittymän rakentamisen Rudon kohdalle.

Yleissuunnitelmaluonnosta valtatielle 3 välillä Helsingby-Laihia esiteltiin virtuaalisessa yleisötilaisuudessa 15.3.2021.

ELY-keskuksen päätös valitusta vaihtoehdosta tai esitelty yleissuunnitelmaluonnos ei ole sen mukainen kuin kunnanhallitus 18.5.2020 § 103 antamassaan lausunnossa näki perustelluksi toteutusvaihtoehdoksi. Esitelty yleissuunnitelmaluonnos on sen kaltainen, että kunnan on syytä antaa siitä lausunto ja pyrkiä sen myötä vaikuttamaan siihen, että suunnittelussa mukana olleita vaihtoehtoja voidaan tarkastella uudelleen.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juha Rikala, kunnanjohtaja, juha.rikala@laihia.fi

Kunnanhallitus päättää antaa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskukselle lausunnon liitteen mukaisena.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.

Merkitään, että tekninen johtaja Jari Mansikka- aho saapui kokoukseen asiantuntijaksi § 72- 74 ja poistui kokouksesta ennen päätöksentekoa.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:
s-posti: laihian.kunta@laihia.fi