Kunnanhallitus, kokous 7.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 215 Vaasan Seudun Matkailu Oy:n perusrahoituksen muutos

LAIDno-2017-676

Valmistelija

  • Maria Katajamäki, hallintokoordinaattori, maria.katajamaki@laihia.fi

Kuvaus

Vaasan Seudun Matkailu Oy on 21.10.2022 lähettänyt osaomistajakuntiin hakemuksen kuntarahoituksen korotuksesta.

Vaasan Seudun Matkailu Oy ehdottaa indeksikorotukseksi kuntarahoitukseen 1.1.2023 alkaen 0,10 euroa/asukas. Hakemuksessa kerrotaan, että viimeisten vuosien aikana on yhtiö läpikäynyt lomautuksia ja laajoja säästötoimia koronan sekä nykyisen maailmantilanteen vuoksi. Samaan aikaan toiminta on jatkunut ja alueen vetovoimaa on onnistuttu nostamaan yhdessä yhteistyökumppaneiden ja yrittäjien kanssa. Yhtiön perustamisen 1.12.2013 jälkeen indeksikorotuksia ei ole tehty. Nykyinen kuntarahoitus on 1,34 euroa/asukas ja ehdotetun korotuksen jälkeen 1,44 euroa/asukas.

Asukasluku/Laihia Kerroin Kuntarahoitus
7 916 1,34 10.607,44 €
  1,44 11.399,04 €


Vaasan Seudun Matkailu Oy, Osakassopimus
11.1.1 Perusrahoitus

Yhtiö ja sen perustoiminta tulee ensisijaisesti rahoittaa Osapuolten Yhtiön osakepääomaan tehdyillä panostuksilla ja vuosittaisella vastikkeella (ns. perusrahoitus). Vuosittainen vastike muodostuu 1,34 eurosta per asukas ja Osapuolen matkailutoiminnan kiinteistä ja käyttömenoista vuoden 2013 tasossa.
Perustoimintaan kuuluu mm. matkailun johtaminen, edunvalvonta, matkailuneuvonta, perusmyynti (välitys), markkinointisuunnitelman tekeminen, tiedottaminen, rekisterien ylläpitäminen, jäsenmaksut valittuihin organisaatioihin, internetsivujen ylläpitäminen ja myyntikanavan ja kassajärjestelmän ylläpitäminen, matkailun perustietojen ylläpitäminen internetsivuilla, muu toimistoon, hallintoon ja perustoimintaan liittyviä kustannuksia. Mahdollinen myyntiprovisio käytetään kattamaan myyntitoimintaan liittyviä menoja.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juha Rikala, kunnanjohtaja, juha.rikala@laihia.fi

Kunnanhallitus päättää ehdottaa kunnanvaltuustolle, että Laihian kunta hyväksyy Vaasan Seudun Matkailu Oy:n perusrahoituksen korotuksen 0,10 euroa/asukas 1.1.2023 alkaen (1,44 euroa/asukas).

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.

Merkitään, että puheenjohtaja Minna Niemi poistui kokouksesta esteellisenä (yhteisöjäävi/Vaasan Seudun Matkailu Oy:n hallituksen jäsen) eikä esteellisenä ottanut osaa asian käsittelyyn ja päätöksentekoon. Puhetta tuli johtamaan 1. vpj. Sauli Tuomela.

Merkitään, että päätöksenteon jälkeen Niemi palasi kokoukseen ja ryhtyi johtamaan puhetta sekä Tuomela palasi paikoilleen.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:

sähköposti: laihian.kunta@laihia.fi