Kunnanhallitus, kokous 22.2.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 34 Liikkeenluovutus 2M-IT Oy / SoTe-ict -toiminnot

LAIDno-2021-152

Valmistelija

  • Sinikka Alamylläri, talousjohtaja, sinikka.alamyllari@laihia.fi

Kuvaus

Kunnanvaltuusto päätti kokouksessaan 15.6.2020 siirtää Laihian kunnan sote-toiminnot Pohjanmaan hyvinvointikuntayhtymään 1.1.2022 alkaen. Vaasan sairaanhoitopiiri on jo aiemmin ulkoistanut ict-toiminnot 2M-IT Oy:lle, joka on myös Laihian kunnan in-house -yhtiö. Myös Pohjanmaan hyvinvointikuntayhtymä on ulkoistanut ict-toimintonsa kyseiselle yhtiölle.

Kunnan viranhaltijat ovat käyneet 2M-IT Oy:n kanssa neuvotteluja kunnan sote-ict -toimintojen luovuttamisesta yhtiölle. Luovutus koskee tässä vaiheessa ict-ohjelmia: kotihoidon toiminnanohjausjärjestelmä (Domacare), perusturvatoimen asiakastietojärjestelmää (ProConsona) ja kotihoidon työvuorosuunnitteluohjelmisto (Titania), joilla ei ole tasearvoa. Liikkeenluovutukseen sisältyy ohjelmien sopimusten siirto ja sen jälkeen näiden ohjelmien käyttömaksut kunnalta laskuttaa 2M-IT Oy. Liikkeenluovutuksen suunniteltu aikataulu on 1.6.2021.

Henkilöstöä ei liikkeenluovutuksessa siirry.

Tässä vaiheessa liikkeenluovutuksessa ei siirry ict-laitteita, joissa saattaa tapahtua muutoksia vuoden 2021 aikana. Irtain omaisuus siirtyy vastaanottajalle 1.6.2021–31.12.2021 erikseen sovittavan siirtoprojektin aikana. Irtain omaisuus tulee siirtymään vastikkeetta.

Liitteenä 1 olevassa liiketoiminnan siirtoasiakirjassa kuvataan liikkeenluovutuksen periaatteet.

Liitteenä 2 on puitesopimus palvelusta, jota 2M-IT Oy tuotaa kunnan sote-palveluille sen jälkeen, kun ict-ohjelmat ovat siirtyneet sille. Puitesopimuksen liite 1.1 oli nähtävillä kokouksessa (luottamuksellinen).

Liitteenä 3 on palvelusopimus. Sote-toiminnot jatkuvat kunnan toimintana 31.12.2021 saakka ja ict-palvelun on toimittava vastaavan ajan. 2M-IT Oy laskuttaa ohjelmien käyttökustannukset sen mukaisesti, mitä ohjelman toimittaja laskuttaa sitä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juha Rikala, kunnanjohtaja, juha.rikala@laihia.fi

Kunnanhallitus päättää ehdottaa kunnanvaltuustolle, että kunnanvaltuusto hyväksyy sopimuksen Laihian kunnan sote-toimintoja palvelevien ict-toimintojen liikkeenluovutuksesta 2M-IT Oy:lle. Luovutus tapahtuu vastikkeetta.

Kunnanhallitus päättää ehdottaa kunnanvaltuustolle, että kunnanvaltuusto hyväksyy puitesopimuksen palvelun tuottamisesta sekä palvelusopimuksen liitteiden mukaisina.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.

Merkitään, että talousjohtaja Sinikka Alamylläri saapui kokoukseen asiantuntijaksi § 26-30, 33-34, 36, 38-39 ja poistui kokouksesta ennen päätöksentekoa.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:
s-posti: laihian.kunta@laihia.fi