Kunnanhallitus, kokous 7.12.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 230 Lausunto valtakunnallisesti arvokkaiden maisema-alueiden päivitysinventoinnin täydentävästä kuulemisesta

LAIDno-2016-131

Valmistelija

  • Anna Annila, maanmittausinsinööri, anna.annila@laihia.fi

Kuvaus

Ympäristöministeriö pyytää 24.11.2020 saapuneella sähköpostilla Laihian kunnan lausuntoa valtakunnallisesti arvokkaiden maisema-alueiden päivitysinventoinnin täydentävästä kuulemisesta viimeistään 31.12.2020. Valtakunnallisesti arvokkaat maisema-alueet tulee huomioida muun muassa kaavoitus- ja rakennushankkeissa.

Kunnanhallitus on 14.3.2016 § 86 antanut lausuntonsa valtakunnallisesti arvokkaiden maisema-alueiden päivitysinventoinnista. Tällöin lausunnolla olleet tiedot ovat perustuneet vuosina 2010–2014 toteutettuihin inventointeihin. Lausuntokierrokselta saadun palautteen ja täydentävien inventointien perusteella esitettyihin maisema-alueisiin on tehty joitakin muutoksia.

Laihian kunnan alueella sijaitsee yksi valtakunnallisesti arvokkaaksi maisema-alueeksi esitetty alue nimeltään Laihianjoen kulttuurimaisema. Vuoden 2016 esitykseen verrattuna aluetta on supistettu Maunulan ja Potilan alueelta, joka on Kirkonseudun osayleiskaavassa merkitty TY-aluevarauksella (TY = teollisuusalue, jolla ympäristö asettaa toiminnan laadulle erityisiä vaatimuksia).

Lausuntopyyntö on luettavissa osoitteessa: https://www.lausuntopalvelu.fi/FI/Proposal/Participation?proposalId=468d9434-6d93-479e-b1a3-f1d2ba1b31e9

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juha Rikala, kunnanjohtaja, juha.rikala@laihia.fi

Kunnanhallitus päättää, että Laihian kunta antaa lausunnon liitteen mukaisessa muodossa.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:
s-posti: laihian.kunta@laihia.fi