Kunnanhallitus, kokous 7.12.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 229 Omavelkaisen takauksen myöntäminen Laihian Nuuka Lämpö Oy:n lainalle

LAIDno-2020-578

Valmistelija

  • Sinikka Alamylläri, talousjohtaja, sinikka.alamyllari@laihia.fi

Kuvaus

Laihian Nuuka Lämpö Oy pyytää kuntaan 26.11.2020 saapuneella kirjeellään Laihian kunnan omavelkaista takausta Kuntarahoitus Oyj:stä otettavalle 1.600.000 euron lainalle. Lainalla tullaan tekemään Laihian Nuuka Lämpö Oy:n päälaitoksen kattilarevisio, jossa alkuperäinen lämmityskattila vaihdetaan uuteen ja isompaan biopolttoainekattilaan vuoden 2021 kuluessa.

Kuntarahoitus Oyj:n lainatarjouksen mukaan laina-aika on 25 vuotta. Korko sidotaan 6 kk:n euriborviitekorkoon lisättynä 0,56 % -yksikön marginaalilla, joka on voimassa 10 vuotta. Luottoa lyhennetään tasalyhennyksin vuosittain ja luoton korko maksetaan puolivuosittain.

Kuntalaki 129 §
Lainan taikka takauksen tai muun vakuuden antaminen

Kunnan myöntämä laina, takaus tai muu vakuus ei saa vaarantaa kunnan kykyä vastata sille laissa säädetyistä tehtävistä. Kunta ei saa myöntää lainaa, takausta tai muuta vakuutta, jos siihen sisältyy merkittävä taloudellinen riski. Kunnan edut tulee turvata riittävän kattavilla vastavakuuksilla. (1 mom.)
Kunta voi myöntää takauksen tai muun vakuuden kilpailutilanteessa markkinoilla toimivan yhteisön velasta tai muusta sitoumuksesta ainoastaan, jos yhteisö kuuluu kuntakonserniin tai se on kuntien tai kuntien ja valtion yhteisessä määräysvallassa. (2 mom.)

Oheismateriaali: Takauspyyntö

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juha Rikala, kunnanjohtaja, juha.rikala@laihia.fi

Kunnanhallitus päättää ehdottaa kunnanvaltuustolle, että kunnanvaltuusto myöntää omavelkaisen takauksen Laihian Nuuka Lämpö Oy:n Kuntarahoitus Oyj:stä otettavan 1.600.000 euron lainan vakuudeksi.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.

Merkitään, että jäsen Timo Kamila ja jäsen Vuokko Rintala poistuivat kokouksesta esteellisinä (yhteisöjäävejä/Laihian Nuuka Lämpö Oy:n hallituksen jäsenet) eivätkä esteellisinä ottaneet osaa asian käsittelyyn ja päätöksentekoon.
Merkitään, että toiseksi pöytäkirjantarkastajaksi Timo Kamilan tilalle valittiin yksimielisesti jäsen Päivi Miskala.
Merkitään, että Kamila ja Rintala palasivat kokoukseen päätöksenteon jälkeen.

Merkitään, että talousjohtaja Sinikka Alamylläri saapui kokoukseen asiantuntijaksi § 219-229 ja poistui kokouksesta ennen päätöksentekoa.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:
s-posti: laihian.kunta@laihia.fi