Kunnanhallitus, kokous 9.3.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 62 Toimivallan siirtoa koskevat päätökset

LAIDno-2017-224

Valmistelija

  • Maria Katajamäki, hallintokoordinaattori, maria.katajamaki@laihia.fi

Kuvaus

Hallintosäännön 7 luvun § 51 mukaan toimielin voi siirtää sille tässä luvussa määrättyä toimivaltaa edelleen alaiselleen viranomaiselle. Se, jolle toimivaltaa on edelleen siirretty, ei voi enää siirtää toimivaltaa edelleen.

Kuntalain § 91 mukaan valtuusto voi hallintosäännössä siirtää toimivaltaansa kunnan muille toimielimille sekä luottamushenkilöille ja viranhaltijoille. Toimivaltaa ei kuitenkaan saa siirtää asioissa, joista valtuuston on tässä tai muussa laissa olevan säännöksen mukaan päätettävä.
Valtuusto voi hallintosäännössä antaa kunnan muulle 1 momentissa tarkoitetulle viranomaiselle oikeuden siirtää sille siirrettyä toimivaltaa edelleen. Näin siirrettyä toimivaltaa ei voida enää siirtää edelleen.
Toimivalta sellaisessa asiassa, joka sisältää hallinnollisen pakon käyttämistä, voidaan siirtää vain toimielimelle.

Toimivallan siirtämispäätöksistä pidetään ajan tasalla olevaa luetteloa hallinto-osastolla. Luettelo annetaan tiedoksi kunnanvaltuustolle vuosittain.

Voimassaolevat toimivallan siirtopäätökset:
Sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja Tuula Autio on 21.4.2008 § 84 tekemällään päätöksellä siirtänyt tulosalueen vastaaville toimivallan suorittaa kustannuspaikoilla hankinnat yhteisesti päätetyn hankintasuunnitelman mukaisesti alle 2000 €:n hankinnoista.

Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta on 19.6.2019 § 81 päättänyt antaa sivistys- ja vapaa-ajanjohtajalle oikeuden päättää hakuajan jälkeen tulleista koulujen salien vakiovuorohakemuksista.

Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta on 12.9.2019 § 107 päättänyt antaa yhtenäiskoulun yksiköille toimivallan lauantaityöpäivän siirtoon lukuvuonna 2019 - 2020 yksiköiden omalla päätöksellä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juha Rikala, kunnanjohtaja, juha.rikala@laihia.fi

Kunnanhallitus päättää ehdottaa kunnanvaltuustolle, että kunnanvaltuusto merkitsee toimivallan siirtopäätökset tiedoksi.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:
s-posti: laihian.kunta@laihia.fi