Kunnanhallitus, kokous 29.4.2024

Esityslista on tarkastamaton

§ 75 Perintörahaston käyttö / Anomus vammaisneuvostolta vierailun järjestämiseen Vaasan vammaisneuvostoon

LAIDno-2018-292

Valmistelija

  • Marikki Forell, hyvinvointipäällikkö, marikki.forell@laihia.fi

Kuvaus

Laihian kunnan perintörahasto on perustettu Valtiokonttorilta saadun perinnön hoitamiseksi. Rahaston tarkoituksena on laihialaisten hyvinvoinnin edistäminen. Rahastoa hallinnoi ja sen rahavarojen käyttämisestä päättää kunnanhallitus. Esityksiä rahaston käyttämisestä voivat tehdä pääsääntöisesti eri vaikuttamistoimielimet.

Laihian vammaisneuvosto anoo kunnanhallitukselta avustusta vierailuun, jossa tutustuttaisiin Vaasan vammaisneuvoston toimintaan.

Laihian vammaisneuvosto

Vammaisneuvosto on lakisääteinen vaikuttamis- ja yhteistyöelin, jonka kautta saadaan vammaisten asiantuntemus ja mielipiteet mukaan kunnan eri toimialojen suunnitteluun ja päätöksentekoon. Vammaisneuvosto tukee ja edistää vammaisten henkilöiden osallistumis-​ ja vaikuttamismahdollisuuksia kunnassa. Vammaisneuvoston tehtävänä on muun muassa edistää ja seurata kunnallishallinnon eri aloilla tapahtuvaa toimintaa vammaisten henkilöiden kannalta.

Laihian vammaisneuvostoon kuuluu yhdeksän kunnanhallituksen nimeämää jäsentä. Neuvosto kokoontuu säännöllisesti, noin kahdeksan kertaa vuodessa. Neuvoston puheenjohtajan toimii Tuula Mäkelä.

Vierailu ja tutustuminen Vaasan vammaisneuvostoon

Laihian vammaisneuvosto suunnittelee yhteistyövierailua Vaasan vammaisneuvostoon toukokuulle 2024. Vierailun tavoitteena on vahvistaa neuvostojen välistä yhteistyötä maakunnan alueella sekä kehittää myös omaa toimintaa vierailussa esiin tulleiden ideoiden pohjalta.

Vierailun ohjelma:
Laihian vammaisneuvoston yhteinen lounas
Vierailu Vaasan vammaisneuvostossa, jota Vaasan vammaisneuvoston puheenjohtaja Frans Villanen isännöi.
Paluu Laihialle

Kustannusarvio:
Lounaskulut: 400 euroa
Matkakulut: 100 euroa (oma auto)
Yhteensä: 500 euroa

Laihian vammaisneuvosto esittää Laihian kunnanhallitukselle, että vierailu rahoitetaan kunnan perintörahastosta.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juha Rikala, kunnanjohtaja, juha.rikala@laihia.fi

Kunnanhallitus päättää myöntää avustuksen Laihian kunnan perintörahastosta vammaisneuvoston vierailun kustannuksiin Vaasaan toukokuussa 2024.