Kunnanhallitus, kokous 29.4.2024

Esityslista on tarkastamaton

§ 67 Kirjanpitopalveluiden hankinta ostopalveluna

LAIDno-2024-171

Valmistelija

  • Jaakko Keto, talouspäällikkö, jaakko.keto@laihia.fi

Kuvaus

Laihian kunnan tilinpäätöksen allekirjoittaminen kunnanhallituksessa on viivästynyt kahtena peräkkäisenä keväänä (2023 ja 2024) lain määräämästä aikamääreestä. Syynä tähän on ollut molempina vuosina henkilöstöriskin laukeaminen. Tästä syystä hallinto- ja henkilöstöjohtaja sekä talouspäällikkö ovat valmistelleet kirjanpidon, tilinpäätöksen ja konsernitilinpäätöksen siirtoa siten, että Laihian kunta ostaisi nämä palvelut jatkossa ostopalveluna Suupohjan Seutupalvelukeskus Oy:ltä. Arvioitu ostopalvelun kustannusvaikutus olisi 98 000 €/tilikausi (alv 0%). Lopullinen hinta tulee määräytymään sopimusneuvotteluissa kunnan ja Suupohjan Seutupalvelukeskus Oy:n välillä.

Tämän hankinnan vaikutus kunnan organisaatioon, prosesseihin ja henkilöstöön on esitelty kunnanhallitukselle iltakoulussa 25.3.2024. Kunnassa on aloitettu tähän liittyvät tarvittavat yt-neuvottelut maaliskuussa 2024. Tällä ulkoistamistoimenpiteellä ei ole välitöntä henkilöstövaikutusta tässä vaiheessa. Osto- sekä myyntireskontratoiminnot pysyvät kunnan omina toimintoina.

Sopimusneuvottelut tulisi olla käytynä osapuolten välillä 31.5.2024 mennessä. Kirjanpidon siirtotoimenpiteet aloitetaan välittömästi sopimuksen allekirjoituksen jälkeen osapuolten välillä sovitun aikataulutuksen mukaisesti.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juha Rikala, kunnanjohtaja, juha.rikala@laihia.fi

Kunnanhallitus päättää

  1. että Laihian kunta solmii yhteistyösopimuksen kunnan kirjanpidon, tilinpäätöksen sekä kuntakonsernin konsernitilinpäätöksen laatimisesta Suupohjan Seutupalvelukeskus Oy:n kanssa.
  2. myöntää hallinto- ja henkilöstöjohtajalle oikeuden allekirjoittaa ostopalvelusopimus, joka sisältää edellä mainitut toiminnallisuudet, Suupohjan Seutupalvelukeskuksen kanssa, kuitenkin siten, että sopimuksen arvo saa maksimissaan olla 98 000 €/tilikausi (alv 0%).