Kunnanhallitus, kokous 1.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 157 Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymä / jäsenet ja varajäsenet  vaikuttamistoimielimiin toimikaudelle 2023–2025

LAIDno-2021-572

Valmistelija

  • Maria Katajamäki, hallintokoordinaattori, maria.katajamaki@laihia.fi

Kuvaus

Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymä on perustanut ajalle 1.1.–31.12.2022 vaikuttamistoimielimet (nuorisovaltuusto, vanhus- ja vammaisneuvostot), joihin alueen kunnat ovat nimenneet jäsenet. Vuonna 2022 toimintansa aloittanut hyvinvointialueen aluehallitus valitsee nyt uudet vaikuttamistoimielinten jäsenet ajalle 1.1.2023–31.5.2025. Toimikauden pituus on normaalisti hyvinvointialueen valtuustokauden mittainen.

Vaikuttamistoimielinten jäsenet valitaan hyvinvointialueen kunnissa toimivien vastaavien vaikuttamistoimielinten jäsenistä siten, että kustakin vaikuttamistoimielimestä valitaan yksi edustaja ja yksi varaedustaja. Lisäksi hyvinvointialue voi valita vaikuttamistoimielimiin muita henkilöitä, esim. asiantuntijajäseniä. Vaikuttamistoimielimet toimivat kaksikielisesti. (Laki hyvinvointialueista § 32)

Valitut jäsenet edustavat oman kuntansa nuorisovaltuustoa, vammais- tai vanhusneuvostoa sekä toimivat tiedon välittäjänä omaan kuntaansa päin ja sieltä hyvinvointialueen vaikuttamistoimielimeen. Toimielinten puheenjohtajina toimivat toimielinten jäsenistään valitsemat puheenjohtajat ja sihteerinä toimivat hyvinvointialueen virkamiehet. Vaikuttamistoimielinten pöytäkirjat julkaistaan hyvinvointialueen verkkosivuilla.

Kunnan tulee ilmoittaa päätökset  Pohjanmaan hyvinvointialueelle 9.9.2022 mennessä.

Laihian kunnan ikäihmisten neuvosto, nuorisovaltuusto ja vammaisneuvosto ovat kokouksissaan tehneet ehdotuksensa hyvinvointialueen vaikuttamistoimielimiin valittavista jäsenistä ja varajäsenistä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juha Rikala, kunnanjohtaja, juha.rikala@laihia.fi

Kunnanhallitus päättää nimetä Pohjanmaan hyvinvointialueen vaikuttamistoimielimiin toimikaudelle 1.1.2023–31.5.2025 seuraavat jäsenet ja varajäsenet:

  Varsinainen jäsen Varajäsen
Vammaisneuvosto Asko Koivisto Tuula Mäkelä
Vanhusneuvosto Heikki Mäkinen Vuokko Rintala
Nuorisovaltuusto Jenni Peltokoski Mira Mahlamäki

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:

sähköposti: laihian.kunta@laihia.fi