Kunnanhallitus, kokous 1.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 155 Perintörahaston käyttö / Anomus nuorisovaltuustolta virkistysretken toteuttamiseen

LAIDno-2018-292

Valmistelija

  • Maria Katajamäki, hallintokoordinaattori, maria.katajamaki@laihia.fi

Kuvaus

Laihian kunnan perintörahasto on perustettu Valtiokonttorilta saadun perinnön hoitamiseksi. Rahaston tarkoituksena on laihialaisten hyvinvoinnin edistäminen. Rahastoa hallinnoi ja sen rahavarojen käyttämisestä päättää kunnanhallitus. Esityksiä rahaston käyttämisestä voivat tehdä pääsääntöisesti eri vaikuttamistoimielimet.

Virkistysretki

Laihian nuorisovaltuusto on kokouksessaan 2.6.2022 päättänyt toteuttaa jäsenilleen virkistysretken syksyllä 2022. Matkan kohteena olisi Uumaja, jossa mm. tutustuttaisiin Uumajan nuorisovaltuuston toimintaan.

Nuorisovaltuusto toivoo, että retki edesauttaa jäseniä kansainväliseen yhteistyöhön antamalla nuorille valmiuksia toimia jatkuvasti muuttuvassa globaalissa toimintaympäristössä. Nuoret saisivat käyttöönsä tietoa, taitoja ja välineitä monikulttuurisessa yhteiskunnassa selviytymiseen ja kasvamisessa vastuulliseen maailmankansalaisuuteen. Koronapandemia on rajoittanut nuorten kansainvälisyyskasvatusta viimeisen kahden vuoden, mutta nyt rajoitusten helpottuessa retki olisi mahdollista toteuttaa. 

Nuorisovaltuusto anoo 6.6.2022 saapuneella kirjeellä kunnan perintörahastosta 3.000 euron avustustusta retken järjestämiseen. Summalla maksettaisiin laivamatkat Vaasa - Uumaja, bussikuljetukset, hotellimajoituksen ja ruokailut retken ajalta.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juha Rikala, kunnanjohtaja, juha.rikala@laihia.fi

Kunnanhallitus päättää todeta, että se suhtautuu myönteisesti nuorisovaltuuston anomukseen ja virkistysretken toteuttamiseen.

Kunnanhallitus päättää pyytää nuorisovaltuustolta lisätietoja suunnitellun virkistysretken tarkemmasta sisällöstä; ohjelma, kustannusarvio, maksujärjestelyt, retkelle osallistuvat henkilöt / valvojat,  jne.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.

Merkitään, että jäsen Asko Salminen oli poistuneena kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon aikana.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:

sähköposti: laihian.kunta@laihia.fi