Kunnanhallitus, kokous 20.1.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 7 Palveluohjaajan viran perustaminen ja täyttölupa

LAIDno-2019-590

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Hannu Happonen, perusturvajohtaja, hannu.happonen@laihia.fi

Kuvaus

Laihian kunnan kotihoidossa on tällä hetkellä yksi kotihoidon ohjaajan virka. Hän tekee käytännössä kaikki toimialueen viranhaltijapäätökset, kuten päätökset asiakasmaksuista, palveluiden myöntämisestä sekä henkilöstöstä. Kotihoidon ja palvelutarpeen arvioinnin lisääntyessä ja toiminnan laatua varmistettaessa kotihoidossa tulisi olla myös toinen kotihoidon ohjaaja, joka pystyisi tekemään viranhaltijapäätöksiä. Lisäksi hän voisi keskittyä uuden toiminnanohjausjärjestelmän ja asiakastietojärjestelmän käyttöönotossa ja uusien digipalveluiden käyttöönottoon. Kotihoidon ohjaajan virka olisi kustannusneutraali, mikäli se muodostettaisiin kahdesta täyttämättä olevasta kotihoidon työntekijöiden toimesta.

Päätösehdotus

Esittelijä

Hannu Happonen, perusturvajohtaja, hannu.happonen@laihia.fi

Perusturvalautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että kotihoitoon perustetaan kahdesta täyttämättä olevasta kotihoitajan toimesta kotihoidon ohjaajan virka.

Päätös

Perusturvalautakunta hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.

Valmistelija

  • Maria Katajamäki, hallintokoordinaattori, maria.katajamaki@laihia.fi

Kuvaus

Hallintosäännön § 25 ja 32 mukaan valtuusto ottaa virkasuhteeseen kunnanjohtajan, osastopäälliköt, talousjohtajan ja terveys- ja hyvinvointijohtajan. Kunnanhallitus päättää muiden virkojen perustamisesta ja lakkauttamisesta sekä virkanimikkeen muuttamisesta ja virkasuhteen muuttamisesta työsuhteeksi.

Perusturvalautakunta on esittänyt kunnanhallitukselle kotihoidon ohjaajan viran perustamista. Peurusturvajohtajan kanssa käydyn keskustelun perusteella tulevan viranhaltijan työnkuva olisi samankaltainen nykyisen palveluohjaajan toimenhaltijan kanssa, jolloin virkanimike palveluohjaaja on tarkoituksenmukaisempi. Kyseessä olisi virka siitä syystä, että kotipalveluohjaajan sijaistaminen onnistuisi tarvittaessa.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juha Rikala, kunnanjohtaja, juha.rikala@laihia.fi

Kunnanhallitus päättää palauttaa asian uudelleen valmisteluun lisäselvityksiä varten.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:
hallintojohtaja, s-posti: laihian.kunta@laihia.fi