Tekninen lautakunta, kokous 14.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 66 LISÄPYKÄLÄ: Metsätaloushakkuut / Pystykauppa 2023 Rajavuorenmetsä, Halkivaha (lisäpykälä)

LAIDno-2023-294

Valmistelija

  • Anna Annila, maanmittausinsinööri, anna.annila@laihia.fi

Kuvaus

Laihian kunnan leimikoista pyydettiin pystykauppatarjouksia 4.5.2023 lähetetyllä tarjouspyynnöllä. Tarjouksen kohteena olevat kuviot ovat seuraavat:

· Rajavuorenmetsä 399-404-15-0:

o harvennushakkuu kuviolla 77, pinta-ala n. 1,7 ha

· Rajavuori I 399-418-6-39:

o Harvennushakkuu kuvioilla 104 ja 106, pinta-ala yhteensä n. 2,0 ha

· Rajavuori 399-410-3-46:

o Harvennushakkuu kuvioilla 86, 96, 97, 98 ja 99, pinta-ala yhteensä n. 16,0 ha

o Avohakkuu kuvioilla 92 ja 99.1, pinta-ala yhteensä n. 5,3 ha

· Halkivaha 399-418-5-29

o Ylispuiden poisto kuviolla 109, pinta-ala n. 0,5 ha.

o Harvennushakkuu kuvioilla 110, 112 ja 113, pinta-ala yhteensä n. 4,2 ha.

Arvioitu kertymä on noin 2787,2 m³.

Tarjousten viimeiseen jättöpäivään 26.5.2023 mennessä saapui neljä tarjousta, joista kaksi tekivät yhteistarjouksen. Tarjouspyyntö lähetettiin seitsemälle pystykauppoja toteuttavalle taholle.

Metsänhoitoyhdistys / Somppi on tehnyt tarjouksista vertailudokumentin, jotta saapuneita tarjouksia pystytään luotettavasti vertailemaan. Itse tarjouksissa puumäärät poikkeavat hieman toisistaan. Vertailudokumentissa Keitele Forest Oy:n tiedoissa on mukana myös Laania Oy:n tiedot. Vertailun osalta Somppi on todennut seuraavaa:

”Hintatason puolesta UPM:n ja Keitele / Laania:n tarjoukset ovat parhaimmat, Metsäliitto jää hinnoissa muutaman euron muita jälkeen. Päätehakkuilla Keitele on ylivoimainen niin hinnoissa kuin tukin katkonnassakin. Harvennusten suhteen UPM:n tukinkatkonta on tehokkaampaa kuin Laanialla, mutta Laanian etuna on aavistuksen suurempi hakkuukertymä koska kuidut katkotaan 3 cm läpimittaan asti normaalin 6 cm sijaan, jolloin hukkapuuta syntyy vähemmän. Lopputulema harvennuksilla olisi UPM:llä ja Laanialla todennäköisesti siis samaa luokkaa. UPM kuitenkin häviää päätehakkuulla Keiteleelle hinnoissa ja katkonnassa, joten itse suosittelisin Keiteleen / Laanian yhteistarjousta. Ero UPM:ään jää kuitenkin hyvin pieneksi, joten sekin on täysin varteenotettava vaihtoehto. Metsäliitto taas on tasaisen vahva katkonnan suhteen niin päätehakkuilla kuin harvennuksillakin mutta jää hinnoissa hieman muille yhtiöille.”

Saapuneet tarjoukset ovat nähtävillä kokouksessa.

Oheismateriaalina:

- tarjousten avauspöytäkirja

- tarjousten vertailu

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jari Mansikka-aho, tekninen johtaja, jari.mansikka-aho@laihia.fi

Lautakunta päättää yksimielisesti ottaa tämän asian kiireellisenä käsiteltäväksi.

Tekninen lautakunta päättää solmia puukaupan vertailun yhteydessä korkeimman hinta-arvion saaneen yhteistarjouksen Keiteleen / Laanian kanssa.

Päätös

Tekninen lautakunta hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.


Muutoksenhaku

OIKAISUVAATIMUSOHJE 

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

  • se johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • kunnan jäsen

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Laihian kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäville, ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua 
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on oikaisuvaatimuksessa tarkoitetun päätöksen tehnyt Laihian kunnan toimielin tai viranhaltija (kuntalain mukaiset kunnanhallituksen, lautakuntien ja viranhaltijoiden päätökset).

Oikaisuvaatimus toimitetaan osoitteella:

Laihian kunta / Kirjaamo, PL 13, 66401 Laihia

käyntiosoite: Laihiantie 50, 2. krs, 66400 Laihia 

sähköposti: laihian.kunta@laihia.fi
telekopio: 06 4771 224
Kirjaamon aukioloaika arkisin klo 9:00 – 15:00