Kunnanhallitus, kokous 28.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 232 Valtateiden vaikutusalueen osayleiskaavan tarkistus ja laajennus / tavoitteet alueen eteläosaan

LAIDno-2022-354

Valmistelija

  • Jari Mansikka-aho, tekninen johtaja, jari.mansikka-aho@laihia.fi

Kuvaus

Kunnanhallitus on päättänyt kokouksessaan 11.9.2017 § 300 käynnistää Valtateiden vaikutusalueen oikeusvaikutteisen osayleiskaavan tarkistuksen ja laajennuksen.

Osayleiskaavan tarkistuksen ja laajennuksen tavoitteena on osoittaa maankäytön yleiset linjat ja kehittämisperiaatteet sekä asemakaavoitettavaksi tarkoitettavat alueet. Kaava on tarkoitus laatia siten, että Sutikan ja Jokisalon alueilla yleiskaava ohjaisi ranta-alueiden rakennuslupien myöntämistä ja myös muilla alueilla tutkitaan kaavan mahdollisuudet ohjata rakennuslupien myöntämistä.

Päivitettävä osayleiskaavakokonaisuus on jaettu kahteen osaan; pohjoisosa ja eteläosa. Tässä käsitellään Laihian keskustan eteläpuolista osa-aluetta.

Yleiskaavatyötä varten on jo edellisellä valtuustokaudella asetettu ohjausryhmä, joka antaa näkemyksiä kaavan sisällöstä ja suuntaviivoista. Ohjausryhmä on myös keskustellut kaavan tavoitteista, joita tässä käsitellään. Tavoitteita on johdettu ohjausryhmän lisäksi erilaisista strategioista, rakennemalleista, ohjelmista, asukaskyselyn vastauksista sekä viranomaisten antamista näkökannoista.

Osayleiskaavan tavoitevuodeksi on alustavasti määritelty vuosi 2040. Kaavaluonnos keskustan eteläpuolisen osa-alueen osalta on tarkoitus valmistua keväällä 2023.

Liitteenä oleva kaavapäivityksen tavoiteraportti sisältää taustatietoa kaavahankkeesta sekä keskustan eteläpuolista osa-aluetta koskevat tavoitteet. Alustavien tavoitteiden pohjalta on laadittu myös erillinen rakennemallitarkastelu.

Oheismateriaali: Lähtötietoraportti ja liite 1 Tarkistetut kohdekortit 2022

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juha Rikala, kunnanjohtaja, juha.rikala@laihia.fi

Kunnanhallitus päättää hyväksyä valtateiden vaikutusalueen osayleiskaavan tavoitteet alueen eteläosaan liitteenä olevan raportin mukaisesti.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.

Merkitään, että jäsen Päivi Miskala poistui kokouksesta esteellisenä (intresssijäävi/läheinen maanomistajana alueella) eikä ottanut osaa asian käsittelyyn tai päätöksentekoon. 

Merkitään, että jäsen Antti Tuomela ja 1. vpj. Sauli Tuomela (intressijäävejä/maanomistajia alueella) olivat esteellisinä poistuneena kokouksesta eivätkä ottaneet osaa asian käsittelyyn tai päätöksentekoon.
Merkitään, etä A. Tuomelan tilalla kokouksessa oli varajäsen Raimo O Kinnari.

Merkitään, että päätöksenteon jälkeen Miskala, A. Tuomela ja S. Tuomela palasivat kokoukseen ja Kinnari poistui kokouksesta.

Merkitään, että toiseksi pöytäkirjantarkastajaksi tämän pykälän osalta valittiin jäsen Asko Salminen.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:

sähköposti: laihian.kunta@laihia.fi