Kunnanhallitus, kokous 14.3.2022

Pöytäkirja on tarkastamaton

§ 54 Lausunto Pohjanmaan maakuntakaavan 2050 osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

LAIDno-2022-197

Valmistelija

  • Anna Annila, maanmittausinsinööri, anna.annila@laihia.fi
  • Jari Mansikka-aho, tekninen johtaja, jari.mansikka-aho@laihia.fi

Kuvaus

Pohjanmaan maakuntahallitus on hyväksynyt kokouksessaan 28.2.2022 Pohjanmaan maakuntakaavan 2050 osallistumis- ja arviointisuunnitelman. Pohjanmaan liitto pyytää lausuntoa suunnitelmasta 31.3.2022 mennessä.

Voimassa oleva maakuntakaava 2040 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa 15.6.2020, tuli voimaan 11.9.2020 ja sai kokonaisuudessaan lainvoiman 8.1.2022. Tavoitteena on viedä maakuntakaava 2050 hyväksyttäväksi loppuvuodesta 2024. Voimaan tullessaan se korvaa nykyisen maakuntakaavan 2040. Jatkossa maakuntakaavaa päivitetään rullaavana kaavoituksena siten, että päivitettäväksi valitaan kerrallaan tiettyjä teemoja.

Pohjanmaan maakuntakaava 2050 laaditaan koko maakunnan kattavana kokonaismaakuntakaavana, jossa käsitellään kaikki yhdyskuntarakenteeseen ja maankäyttöön merkittävästi vaikuttavat osa-alueet. Nyt aloitetussa päivitystyössä teeemoina ovat ensisijaisesti energiahuolto, maa-ainesten otto, liikennejärjestelmät ja kulttuuriympäristö. Maakuntakaavan tavoitteena on, että vuonna 2050 Pohjanmaa on kestävän kehityksen kärkialue, jossa on hyvä elinympäristö, asukkaat ovat keskiössä ja elnkeinoelämä kukoistaa.

Pohjanmaan maakuntakaavan 2050 osallistumis- ja arviointisuunnitelma löytyy Pohjanmaan liiton verkkosivuilta osoitteesta: https://www.obotnia.fi/fi/aluesuunnittelu/pohjanmaan-maakuntakaava-2050/

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juha Rikala, kunnanjohtaja, juha.rikala@laihia.fi

Kunnanhallitus päättää antaa Pohjanmaan liitolle lausunnon liitteen mukaisena.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.

Merkitään, että jäsenet Päivi Miskala, Antti Tuomela ja Sauli Tuomela sekä kunnanvaltuuston 1. vpj. Timo Kamila poistuivat kokouksesta esteellisinä (intressijäävejä/maanomistajia alueella) eivätkä ottaneet osaa asian käsittelyyn ja päätöksentekoon. Miskala, A. Tuomela,  S. Tuomela ja Kamila palasivat kokoukseen päätöksenteon jälkeen.

Puheenjohtaja keskeytti kokouksen klo 19.06.
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 19.28.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:

sähköposti: laihian.kunta@laihia.fi