Kunnanhallitus, kokous 14.3.2022

Pöytäkirja on tarkastamaton

§ 59 Toimivallan siirtopäätökset

LAIDno-2017-224

Valmistelija

  • Maria Katajamäki, hallintokoordinaattori, maria.katajamaki@laihia.fi

Kuvaus

Toimielin voi siirtää sille määrättyä toimivaltaa edelleen alaiselleen viranomaiselle. Se, jolle toimivaltaa on edelleen siirretty, ei voi enää siirtää toimivaltaa edelleen. (Hallintosääntö 56 §)

Valtuusto voi hallintosäännössä siirtää toimivaltaansa kunnan muille toimielimille sekä luottamushenkilöille ja viranhaltijoille. Toimivaltaa ei kuitenkaan saa siirtää asioissa, joista valtuuston on tässä tai muussa laissa olevan säännöksen mukaan päätettävä.
Valtuusto voi hallintosäännössä antaa kunnan muulle 1 momentissa tarkoitetulle viranomaiselle oikeuden siirtää sille siirrettyä toimivaltaa edelleen. Näin siirrettyä toimivaltaa ei voida enää siirtää edelleen.
Toimivalta sellaisessa asiassa, joka sisältää hallinnollisen pakon käyttämistä, voidaan siirtää vain toimielimelle. (Kuntalaki 91 §)

Toimivallan siirtämispäätöksistä pidetään ajan tasalla olevaa luetteloa hallinto-osastolla. Luettelo annetaan tiedoksi kunnanvaltuustolle vuosittain.

Voimassaolevat toimivallan siirtopäätökset:
Sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja Tuula Autio on 21.4.2008 § 84 tekemällään päätöksellä siirtänyt tulosalueen vastaaville toimivallan suorittaa kustannuspaikoilla hankinnat yhteisesti päätetyn hankintasuunnitelman mukaisesti alle 2000 €:n hankinnoista.

Kunnanhallitus on 20.4.2020 § 85 päättänyt antaa kunnanjohtajalle erityistoimivallan korona-viruksen aiheuttamassa häiriötilanteessa ja tarvittaessa valtioneuvoston määrittelemissä poikkeusoloissa.

Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta on 10.6.2021 § 53 päättänyt antaa viranhaltijoille toimivallan tarvittaessa perustaa uuden osaston päiväkoti Veturiin.

Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta on 10.6.2021 § 58 päättänyt antaa sivistys- ja vapaa-ajanjohtajalle oikeuden päättää hakuajan jälkeen tulleista koulujen salien vakiovuorohakemuksista.

Kunnanhallitus on 23.8.2021 § 136 päättänyt siirtää henkilöstöpäällikön ratkaisuvaltaan kuuluvat tehtävät edelleen talousjohtajalle 4.10.2021 alkaen siihen saakka, kunnes kunnassa toimii henkilöstöpäällikkö.

Tekninen lautakunta on 12.1.2022 § 3 päättänyt, että katuinsinööri voi päättää hyötykäyttöaseman tarkemmat aukiolopäivien muutosajankohdat sääolojen mukaan.

Sivistyslautakunta on 26.1.2022 § 8 päättänyt antaa sivistysjohtajalle oikeuden jatkaa viranhaltijapäätöksellä huhtikuun loppuun saakka käytäntöä, joka mahdollistaa perheille maksuttomat jaksot varhaiskasvatuksessa, mikäli koronatilanne ja varhaiskasvatusyksiköiden hoitajatilanne niin vaatii.

Kunnanhallitus on 21.2.2022 § 39 päättänyt valtuuttaa teknisen johtajan laatimaan ja allekirjoittamaan Rajavuoren rakennusten käyttöoikeussopimuksen EPV Tuulivoima Oy:n ja Laihian kunnan välille ajalle 1.4.–30.9.2022 ja mahdolliselle jatkoajalle.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juha Rikala, kunnanjohtaja, juha.rikala@laihia.fi

Kunnanhallitus päättää ehdottaa kunnanvaltuustolle, että kunnanvaltuusto merkitsee toimivallan siirtopäätökset tiedoksi.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:

sähköposti: laihian.kunta@laihia.fi