Tekninen lautakunta, kokous 10.3.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 15 Katusuunnitelman nähtäville asettaminen Ratikyläntie / alikulku

LAIDno-2021-120

Valmistelija

  • Jukka Koivumäki, katuinsinööri, jukka.koivumaki@laihia.fi

Kuvaus

Ratikyläntien alikulkusillasta ja siihen liittyvästä Ratikyläntiestä on laadittu katusuunnitelma. Katusuunnitelman tarkoituksena on parantaa Mäntymäen asuntoalueen liikennöitävyyttä ja kytkeä asuntoalue keskustan katuverkkoon sekä valtatie 18 ja valtatie 3 verkostoon. Katusuunnitelma on 2011 tehdyn Ratikylän alikulkusillan toteutussuunnitelman mukainen. Väylävirasto edellyttää, että kunta päivittää 2011 laaditun toteutussuunnitelman tämänpäivän suunnittelunormien mukaiseksi ja samalla on päivitettävä kustannusarvio. 2019 kustannustasoon päivitetty kustannusarvio hankkeelle on noin 5,6 M€.

Maankäyttö- ja rakennusasetuksen 10.9.1999/895  43 §:n mukaan katusuunnitelmaehdotus on pidettävä kunnassa julkisesti nähtävänä vähintään 14 päivän ajan. Osallisilla on oikeus tehdä muistutus ehdotuksesta. Muistutus on toimitettava kunnalle ennen nähtävänäoloajan päättymistä.

Nähtäville asettamisesta ja oikeudesta muistutuksen tekemiseen on ilmoitettava suunniteltuun alueeseen rajoittuvien kiinteistöjen omistajille ja haltijoille. Ilmoitus saadaan lähettää tavallisena kirjeenä. Ilmoituksen katsotaan tulleen asianomaisen tietoon, jos se on annettu postin kuljetettavaksi viimeistään viikkoa ennen nähtäville asettamista. Jos osallisia on muitakin, nähtäville asettamisesta ja oikeudesta muistutuksen tekemiseen on tiedotettava siten kuin kunnalliset ilmoitukset kunnassa julkaistaan.

Neuvottelut Väyläviraston kanssa alikulkusillan toteutuksen sekä kustannusjaosta ja muista rahoituksen järjestelyistä ovat vielä kesken.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jari Mansikka-aho, tekninen johtaja, jari.mansikka-aho@laihia.fi

Tekninen lautakunta päättää asettaa Ratikyläntien alikulkusillan katusuunnitelman nähtäville 14 päivän ajaksi. Suunnitelma on nähtävillä teknisellä osastolla 12.4. - 25.4.2021 välisenä aikana.

Nähtävilläolosta ilmoitetaan  suunniteltuun alueeseen rajoittuvien kiinteistöjen omistajille ja haltijoille kirjeitse sekä kunnan kotisivuilla. Osallisilla on oikeus tehdä muistutus ehdotuksesta. Muistutus on toimitettava kunnan kirjaamoon ennen nähtävänäoloajan päättymistä.

Päätös

Tekninen lautakunta hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:
s-posti: laihian.kunta@laihia.fi