Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta, kokous 11.3.2020

Pöytäkirja on tarkastamaton

§ 24 Aamu- ja iltapäivätoiminta lv 2020 - 2021

LAIDno-2020-188

Valmistelija

  • Sami Kiukkonen, sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja, sami.kiukkonen@laihia.fi

Kuvaus

Laihian kunnassa järjestetään perusopetuslain 48 § mukaista perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaa koulujen 1. ja 2. vuosiluokan oppilaille sekä niille 3. - 9. vuosiluokan oppilaille, joilla on perusopetuslain mukainen päätös erityisestä tuesta. Toimintaa ohjaavat Opetushallituksen Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan perusteet, jotka tulivat voimaan 1.8.2011.

Aamu- ja iltapäivätoiminnalla pyritään vähentämään lasten yksinäistä aikaa ilman turvallisen aikuisen läsnäoloa ja ohjausta ennen ja jälkeen koulupäivän. Toiminnan tavoitteena on edistää lasten hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta sekä ennaltaehkäistä syrjäytymistä, tasoittaa sosiaalisia eroja ja lisätä osallisuutta. Tämä tapahtuu monipuolisen, virkistävän ja laadukkaan ap- / ip-toiminnan kautta.

Lv. 2019 - 2020 koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaan osallistui Laihian yhtenäiskoulussa 121 lasta (tilanne 20.9.2019; -12 lasta edellisestä vuodesta).  

Toimintaa järjestetään vain koulupäivinä ja siihen osallistuminen on vapaaehtoista ja maksullista. Uuteen toimintavuoteen haetaan toukokuun 2020 aikana. Perheillä ei ole subjektiivista oikeutta aamu- ja iltapäivätoimintaan. Päätöksen toimintapaikan saamisesta tekee apulaisrehtori.​ 

Lv. 2020 - 2021 koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa järjestettäisiin Kirkonkylän, Rauhalan, Hulmin, Perälän, Isonkylän ja Kylänpään yksiköissä.  

Aamu- ja iltapäiväryhmän perustamisen ehtona on vähintään yhdeksän oppilaan ilmoittautuminen toimintaan hakuajan päättymiseen mennessä. Kun elokuussa koulujen alettua kysytään huoltajilta sitovat toimintavaraukset, on tässä vaiheessa toiminnanjärjestäjällä oikeus olla perustamatta ryhmää, ellei sitovia varauksia tule vähintään yhdeksän.

Toiminta-aika on kaikissa yksiköissä klo 7 - 16.30.

Toimintamaksut ovat lukuvuodelle 2020- 2021 seuraavat:

  • aamupäivämaksu klo 7- koulun aloitus 60 € / kk

  • aamu- ja iltapäivämaksu (klo 7.30 - 16.00)  120 € /kk  ja

  • iltapäivätoimintamaksu (klo 11.30 - 16.00) 100 € / kk .

  • Lisämaksut

    • kello 07:00 – 07:30 ajalta 20 € / kk

    • kello 16:00 - 16:30 ajalta 20 € / kk
  • Mikäli lapsi osallistuu toimintaan enintään 10 pv / kk, on maksu puolet em. toimintamaksuista Toimintamaksuihin voi hakea maksualennusta/ -alennusta toimeentuloon perustuen.

Ne erityisen tuen oppilaat, joille aamu- ja iltapäivätoiminta on kehitysvammalain mukaista erityishuoltoa, toiminta on maksutonta. 

Koululaisten toiminnan ohjaajina toimivat pääsääntöisesti koulunkäynnin- tai esiopetusryhmien ohjaajat/avustajat, jolloin heidän osa-aikatyönsä on muodostunut kokopäiväiseksi.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Sami Kiukkonen, sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja, sami.kiukkonen@laihia.fi

Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta päättää, että lukuvuonna 2020 - 2021 aamu- ja iltapäivätoimintaa järjestetään Kirkonkylän, Rauhalan, Hulmin, Perälän ja Isonkylän sekä Kylänpään yksiköissä. Ryhmän perustamisen ehtona on vähintään yhdeksän oppilaan ilmoittautuminen toimintaan hakuajan päättymisen mennessä.

Päätös

Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.


Muutoksenhaku

OIKAISUVAATIMUSOHJE (kuntalain mukainen kunnanhallituksen, lautakuntien ja viranhaltijoiden päätökset)

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

  • se johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • kunnan jäsen

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua päätöksen lähettämisestä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäville, ei oteta lukuun oikaisuvaatimusaikaa laskettaessa.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.


Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi

Oikaisuvaalituksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Oikaisuvaatimus on toimitettava päätöksen tehneelle viranomaiselle virka-aikana ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valitusasiakirjat toimittaa ensimmäisenä sen jälkeisenä arkipäivänä.

Postiin oikaisuvaatimus on jätettävä niin ajoissa, että se ehtii perille oikaisuvaatimusviranomaiselle oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen kunnanviraston virka-ajan päättymistä. Oikaisuvaatimuksen voi toimittaa ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä myös telekopiona tai sähköpostilla lähettäjän omalla vastuulla siten, että se on käytettävissä vastaanottolaitteessa tai tietojärjestelmässä valitusajan viimeisenä päivänä ennen virka-ajan päättymistä

Oikaisuvaatimus toimitetaan osoitteella:
Laihian kunta / Kirjaamo
Laihiantie 50, 2. krs, 66400 Laihia tai
PL 13, 66401 Laihia
Sähköposti: laihian.kunta@laihia.fi
Telekopio +358-6-4771 224
Virka-aika arkisin klo 9:00 – 15:00