Kunnanhallitus, kokous 10.2.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 37 Kunnan työsuojelupäällikön nimeäminen

LAIDno-2020-154

Valmistelija

  • Juha Rikala, kunnanjohtaja, juha.rikala@laihia.fi

Kuvaus

Laki työsuojelun valvonnasta ja työpaikan työsuojeluyhteistoiminnasta § 28 edellyttää, että työnantajan on nimettävä edustajansa (työsuojelupäällikkö) lain kyseisessä luvussa tapahtuvaa yhteistoimintaa varten. Työsuojelupäällikön tehtävänä on avustaa työnantajaa ja esimiehiä tehtävissä, jotka liittyvät työsuojelun asiantuntemuksen hankintaan sekä yhteistyöhön työntekijöiden ja työsuojeluviranomaisten kanssa. Tässä tarkoituksessa työsuojelupäällikön tehtävänä on ryhtyä tarpeellisiin toimenpiteisiin työnantajan ja työntekijöiden välisen yhteistoiminnan järjestämiseksi ja ylläpitämiseksi työpaikalla sekä toimia työsuojelua koskevan yhteistoiminnan kehittämiseksi.

Työsuojelupäällikön tulee olla työpaikan ja työn luonne sekä työpaikan laajuus huomioon ottaen riittävän pätevä ja hänellä on oltava riittävän hyvä perehtyneisyys työsuojelusäännöksiin ja työpaikan olosuhteisiin sekä muutoinkin asianmukaiset edellytykset lain 26 §:ssä tarkoitettujen asioiden käsittelyyn ja yhteistoiminnan järjestämiseen.

Laihian kunnan työsuojelupäällikkönä on toiminut oman virkansa ohella kunnan vesihuoltoinsinööri, joka jää eläkkeelle 1.3.2020 alkaen.

Kunnassa on kartoitettu halukkuutta ottaa vastaan työsuojelupäällikön tehtävät. Määräaikaan mennessä halukkuutensa ilmaisi yksi kunnan viran- tai toimenhaltija. Halukkuutensa ilmaisi terveys- ja hyvinvointijohtaja, jolla on monipuolinen koulutus ja laaja työkokemus erilaisista työyhteisöistä. Kunnan johtoryhmän näkemyksen mukaan terveys- ja hyvinvointijohtajalla on edellytykset hoitaa tehtävää ja johtoryhmä tukee terveys- ja hyvinvointijohtajan nimeämistä kunnan työsuojelupäälliköksi.

Terveys- ja hyvinvointijohtajan viran tarpeellisuutta selvitetään parhaillaan valtuustoryhmien sekä talousarviokirjauksen perusteella. Tämän myötä viran tulevaisuus on epäselvä, mikä osaltaan hankaloittaa työsuojelupäällikön nimeämistä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juha Rikala, kunnanjohtaja, juha.rikala@laihia.fi

Kunnanhallitus päättää valtuuttaa kunnanjohtajan nimeämään kunnan työsuojelupäällikön viranhaltijapäätöksellä.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:
s-posti: laihian.kunta@laihia.fi