Tekninen lautakunta, kokous 8.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 107 Talousarvio 2024 investoinnit / Tekninen lautakunta

LAIDno-2023-397

Valmistelija

  • Jari Mansikka-aho, tekninen johtaja, jari.mansikka-aho@laihia.fi

Kuvaus

Kunnanhallitus on päättänyt 21.8.2023 vuoden 2024 talousarvion kokonaisraamiksi käyttötalouden osalta -21,65 milj. euroa. Teknisen toimen investointien raamia ei ole vielä tässä vaiheessa määritelty.

Talousarvio 2024 investoinnit

Teknisen lautakunnan vuoden 2024 talousarvion investointiosa on muodostettu pääosin vuoden 2023 talousarviossa suunnitelmavuosille 2024 ja 2025 esitettyjen investointien pohjalta. Talousarvion investointiosa on pyritty saamaan talousarvioraameihin etsimällä mahdollisia säästöjä sekä siirtämällä osaa investoinneista. Rakennusmateriaalien ja energian hintojen nousu aiheuttaa kustannuspaineita investointien toteutukselle.

Investointisuunnitelmat ovat suuruudeltaan kunnallistekniikan osalta noin 1,44 M€ ja talonrakennuksen osalta 0,54 M€, eli investoinnit yhteensä noin 1,98 M€.

Talousarvio esitellään tarkemmin kokouksessa.

Oheismateriaalina talousarvion 2024 investointiohjelma kunnallistekniikka ja talonrakennus.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jari Mansikka-aho, tekninen johtaja, jari.mansikka-aho@laihia.fi

Tekninen lautakunta päättää esittää oheismateriaalina olevan talousarvion 2024 investointiosan kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle hyväksyttäväksi.

Päätös

Tekninen lautakunta päättää esittää yksimielisesti kokouksessa tekemänsä muutoksen jälkeen oheismateriaalina olevan talousarvion 2024 investointiosan kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle hyväksyttäväksi.

Muutos koskee kunnallistekniikan investointiosassa olevaa Hulmin kaava-alueen kunnallistekniikan rakennusajankohtaa. Lautakunta esittää, että Hulmin kaava-alueen laajennuksen kunnallistekniikan rakentaminen siirretään suunnitelmavuodelle 2025.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:

sähköposti: laihian.kunta@laihia.fi