Henkilöstöjaosto, kokous 15.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 9 Hankinta / Palkka- ja HR-järjestelmä

LAIDno-2023-145

Valmistelija

  • Kaija Metsänranta, hallinto- ja henkilöstöjohtaja, kaija.metsanranta@laihia.fi

Kuvaus

Laihian kunnassa on käytössä palkkajärjestelmänä Prima,​ mikä on hyvin suppea järjestelmä. HR-​järjestelmää ei ole lainkaan. Henkilöstöhallinnon päätökset joudutaan siten tekemään viranhaltijapäätöksin. Päätökset tulevat palkkasihteerille yleensä viiveellä. Lisäksi sähköisen järjestelmän puuttuessa, manauaalista työtä on runsaasti mm. esihenkilöillä ja palkkasihteerillä. Ajantasaista raporttia ei pystytä järjestelmästä saamaan.

Kunnanhallitus on kokouksessaan 23.1.2023 § 3 hyväksynyt Suupohjan Seutupalvelukeskus Oy:n osakkeiden hankinnan. Osakkeiden omistaminen muodostaa in-​house aseman Suupohjan Seutupalvelukeskus Oy:ssä.

Suupohjan Seutupalvelukeskus Oy:n kautta pystytyään hankkimaan Visman palkka-​ ja HR-​järjestelmä (Personec F tuoteperheen ratkaisut). Järjestelmä sisältää palkanmaksutoiminnot,​ matkustuksen hallinnan,​ kurssihallinnan,​ sähköisen allekirjoituksen ja sähköisen arkiston. Vismalta hankitaan konsultointi ja koulutus. Visman työmääräarvio n. 27 päivää (1 148 €/pv) .

Vuoden 2023 talousarvioon on varattu investointimääräraha palkka- ja henkilöstöhallinto-ohjelman hankintaan 100 000 €.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kaija Metsänranta, hallinto- ja henkilöstöjohtaja, kaija.metsanranta@laihia.fi

Henkilöstöjaosto päättää esittää kunnanhallitukselle, että Laihian kunnalle hankitaan palkka- ja HR- järjestelmä Suupohjan Seutupalvelukeskus Oy:ltä. 

Päätös

Henkilöstöjaosto päätti esittää kunnanhallitukselle,​ että Laihian kunnalle hankitaan palkka-​ ja HR-​ järjestelmä Suupohjan Seutupalvelukeskus Oy:ltä. Hankinta sisältää Visma Public Oy:n Personec F tuoteperheen ratkaisun SaaS palveluna ja Visma Public Oy:n konsultoinnin ja koulutuksen.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:

sähköposti: laihian.kunta@laihia.fi