Kunnanhallitus, kokous 20.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 29 Lausunto Pohjanmaan hyvinvointialueelle / Pohjanmaan hyvinvointialueen, alueen kuntien ja Pohjanmaan liiton strateginen yhteistyösopimusluonnos

LAIDno-2023-150

Valmistelija

  • Juha Rikala, kunnanjohtaja, juha.rikala@laihia.fi

Kuvaus

Pohjanmaan hyvinvointialue pyytää lausuntoja Pohjanmaan hyvinvointialueen, alueen kuntien ja Pohjanmaan liiton strategisesta yhteistyösopimusluonnoksesta.

Asukkaiden terveyden, hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistäminen on hyvinvointialueella ja maakunnassa toimivien kuntien, maakuntaliiton, hyvinvointialueen ja kolmannen sektorin sekä eri viranomaisten ja oppilaistosten ja korkeakoulujen yhteinen tehtävä. Eri toimijoilla on yhteiset asukkaat sekä paljon asukas- ja asiakaskohtaisesti totetutettaviin palveluihin liittyviä yhteistyötarpeita. Yhteistyön yleisinä tavoitteina ovat saavutettavat ja saumattomat palveluketjut sekä eri osapuolet kattava yhteistyö yhdyspintatehtävissä. Kuntien ja hyvinvointialueen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lakisääteiset tehtävät on kuvattu sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä säädetyssä laissa (§ 6–7).

Yhteistyösopimuksen tarkoituksena on edistää sopijaosapuolten yhteistyötä määrittelemällä yhteistyölle strategiset tavoitteet, yhteistyön toimeenpanoon liittyvät rakenteet sekä vastuutahot. Strategisesta yhteistyöstä sopiminen luo edellytykset sujuvalle yhteistyölle sekä selkeyttää vastuunjakoa osapuolten välillä. Sopimuksella osapuolet eivät voi antaa toisilleen palvelujen yhdyspintaan liittyviä tehtäviä, vaan niiden suorittamisesta sovitaan neuvotellen.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juha Rikala, kunnanjohtaja, juha.rikala@laihia.fi

Kunnanhallitus päättää, että Laihian kunta antaa Pohjanmaan hyvinvointialueelle liitteen mukaisen lausunnon.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:

sähköposti: laihian.kunta@laihia.fi