Kunnanhallitus, kokous 10.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 194 Laihian kunnan hallintosääntö

LAIDno-2021-481

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Maria Katajamäki, hallintokoordinaattori, maria.katajamaki@laihia.fi

Kuvaus

Kunnan päätöksenteossa noudatetaan yleis- ja erityislakien lisäksi hallintosääntöä. Hallintosääntö on kunnan hallinnon ja toiminnan sekä toimielinten kokousmenettelyn keskeinen ohjausväline. Kunnanvaltuusto hyväksyi 15.11.2021 § 87 edellisen kerran päivitetyn hallintosäännön, joka tuli voimaan 1.1.2022.

Voimassaoleva hallintosääntö on luettavissa kunnan kotisivuilla osoitteessa: https://www.laihia.fi/hallinto_ja_paatoksenteko/lait_ja_saannot

Edellisessä päivityksessä merkittävin hallintosäännössä huomioitu muutos oli sosiaali- ja perusterveydenhuollon järjestämis- ja tuottamisvastuun siirtyminen Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymälle vuoden 2022 alusta lähtien. Tämä toi muutoksia mm. viranhaltijaorganisaatioon sekä hyvinvointilautakunnan tehtäviin. Lisäksi hallintosäännössä otettiin huomioon mm. kuntalain ja oppivelvollisuuslain muutokset sekä määräykset normaalista toimivallasta poikkeamiseen.

Nyt päivitystyössä on huomioitu:

  • 1.1.2023 aloittavat hyvinvointialueet, Laihia kuuluu Pohjanmaan hyvinvointialueeseen
  • hallinto- ja henkilöstöjohtajan virka hallintopalveluiden osastopäällikkönä
  • terveys- ja hyvinvointijohtajan virkanimikkeen muutos hyvinvointipäälliköksi sekä siirtyminen hyvinvointilautakunnan alaisuuteen
  • muutokset teknisten palveluiden kiinteistönhoidossa ja viranhaltijaorganisaatiossa
  • ruokapalveluesimiehen asema kustannuspaikan esihenkilönä
  • muut korjaukset, päivitykset

 

Hallintosääntöön tehdään tarvittavat muutokset siten, että uusi hallintosääntö käsitellään kunnanvaltuustossa 14.11.2022 ja otetaan käyttöön 1.1.2023.

Päätösehdotus

Esittelijä

Juha Rikala, kunnanjohtaja, juha.rikala@laihia.fi

Hallintosääntöjaosto päättää hyväksyä liitteenä olevaan hallintosääntöön esitetyt muutokset jatkokäsittelyyn.

Hallintosääntöjaosto päättää antaa hallintokoordinaattorille valtuudet tehdä hallintosääntöön mahdollisia teknisiä muutoksia.

Päätös

Hallintosääntöjaosto päätti yksimielisesti hyväksyä liitteenä olevaan hallintosääntöön esitetyt muutokset siten muutettuna, että § 15 Toimialojen organisaatio ja tehtävät; taulukosta Esihenkilöorganisaatio poistetaan kohdasta tekniset palvelut kiinteistönhoidon työnjohtaja.

Hallintosääntöjaosto päätti yksimielisesti esittää näin muutetun hallintosäännön kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle hyväksyttäväksi.

Hallintosääntöjaosto päätti yksimielisesti antaa hallintokoordinaattorille valtuudet tehdä hallintosääntöön mahdollisia teknisiä muutoksia.

Valmistelija

  • Maria Katajamäki, hallintokoordinaattori, maria.katajamaki@laihia.fi

Kuvaus

Voimassaoleva hallintosääntö on luettavissa kunnan kotisivuilta: https://www.laihia.fi/hallinto_ja_paatoksenteko/lait_ja_saannot

Esityslistan liitteenä on hallintosääntöjaoston valmistelema luonnos päivitetystä hallintosäännöstä. Päivitetyt/muutetut/lisätyt tekstikohdat ovat luonnoksessa punaisella fontilla, lisähuomiot sinisellä fontilla ja poistettava teksti on yliviivattuna. Hyväksyttyyn hallintosääntöön nämä tekstimuotoilut tullaan poistamaan.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juha Rikala, kunnanjohtaja, juha.rikala@laihia.fi

Kunnanhallitus päättää ehdottaa kunnanvaltuustolle, että kunnanvaltuusto hyväksyy päivitetyn hallintosäännön siten, että se astuu voimaan 1.1.2023.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:

sähköposti: laihian.kunta@laihia.fi