Tekninen lautakunta, kokous 10.11.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 88 Lisämääräraha Biokaasulaitoksen kompostointikentän rakentaminen

LAIDno-2021-118

Valmistelija

  • Jari Mansikka-aho, tekninen johtaja, jari.mansikka-aho@laihia.fi

Kuvaus

Kunnanvaltuusto on päättänyt 2019, että Laihian kunnan omistama biokaasulaitos tonttineen luovutetaan Laihian Nuuka Lämpö Oy:lle apporttina.

Vuoden 2021 talousarvion investointiosassa ei ole osoitettuna määrärahaa biokaasulaitoksen mädätysjätteen kompostointikentän rakentamiseen. Vuoden 2021 osalta rakentamisesta on syntynyt kustannuksia 27 730 €.

Biokaasulaitokselta syntyvällä mädätejäännöksellä on aikaisemmin maisemoitu Isonkylän kaatopaikkaa. Kaatopaikan ympäristölupa on kuitenkin päättynyt ja sinne ei voida enää sijoittaa mädätejäännöstä. Stormossen ja Etappi eivät ole ottaneet vastaan biokaasulaitoksen mädätejäännöstä, joten sen jatkokäsittelyyn tarvitaan asfaltoitu käsittelykenttä. Laitoksen olemassa oleva ympäristölupa mahdollistaa kompostoinnin.

Mädätejäännöksen käsittelykenttä on rakennettu kunnan kustannuksella vuosina 2020 - 2021. Rakentamisen kustannukset yhteensä ovat 62 282 €.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jari Mansikka-aho, tekninen johtaja, jari.mansikka-aho@laihia.fi

Tekninen lautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle lisättäväksi vuodelle 2021 talousarvion investointiosaan lisämäärärahaa 27 730 € biokaasulaitoksen mädätysjätteen kompostointikentän rakentamiseen.

Päätös

Tekninen lautakunta päätti yksimielisesti palauttaa uudelleen valmisteltavaksi biokaasulaitoksen kompostointikentän rakentamisen lisämäärärahan hakemuksen.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:
s-posti: laihian.kunta@laihia.fi