Tekninen lautakunta, kokous 10.11.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 87 Lisämääräraha Aseman alikulun tiejärjestelyt

LAIDno-2021-118

Valmistelija

  • Jari Mansikka-aho, tekninen johtaja, jari.mansikka-aho@laihia.fi

Kuvaus

Vuoden 2021 talousarviossa ei ole varattu investointirahaa Ratikyläntien radan alikulkusillan ja sen vaatimien katujärjestelyjen suunnittelun kustannuksiin. Radan alikulun suunnittelun käynnistäminen katusuunnitelmana 2019 tuli mahdolliseksi, koska valtateiden 3 ja 18 parantamisen hankkeesta on jäämässä rahaa, joka olisi mahdollista käyttää radan alikulun rakentamiseen. Väyläviraston ilmoituksen mukaan vt 3 ja 18 hankkeen saldot on käytettävä hankkeella viimeistään 2022.

Ratikylän alikulkusillasta on vuonna 2011 laadittu rakennussuunnitelma. Suunnitelmat on tarkistettu ja päivitetty tämä hetken suunnitteluohjeiden mukaisiksi. Suunnittelman päivitys on valmis lukuun ottamatta ST-tarjouspyyntöasiakirjoja, joiden laatimiseen menee arviolta viikko. Suunnitelmat on hyväksytetty Väyläviraston asiantuntijoilla.

Toteutuneet suunnittelukustannukset 2019 - 2020 ovat yhteensä 49 754 €.

Suunnitelman päivityksen yhteydessä on jouduttu tekemään lisätutkimuksia, selvityksiä ja vesilain mukaisen lupahakemuksen, joiden johdosta kustannuksia on syntynyt myös 2021 yhteensä 20 529 €.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jari Mansikka-aho, tekninen johtaja, jari.mansikka-aho@laihia.fi

Tekninen lautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle lisättäväksi vuodelle 2021 talousarvion investointiosaan  lisämäärärahaa 25 000 €  Ratikyläntien radan alikulkusillan ja sen vaatimien katujärjestelyjen suunnittelun kustannuksiin .

Päätös

Tekninen lautakunta hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:
s-posti: laihian.kunta@laihia.fi