Kunnanhallitus, kokous 20.9.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 207 YHYRES ry:n Leader-toiminnan kuntarahoitus 2022

LAIDno-2020-468

Valmistelija

  • Sinikka Alamylläri, talousjohtaja, sinikka.alamyllari@laihia.fi

Kuvaus

YHYRES-kehittämisyhdistys ry on Isonkyrön, Laihian ja Vaasan Vähänkyrön alueen paikallinen Leader-ryhmä. Leader YHYRES toteuttaa paikallista strategiaa 2014–2020, jonka painopisteet ovat maseutupääoman juurista, energinen yrittäjyys ja yhteisvoimin muutoksiin. Siirtymäkaudella 2021-2022 toteutetaan samaa paikallista strategiaa. Kehittämistoiminta tapahtuu pääosin rahoittamalla erilaisia yhteisöjen kehittämishankkeita ja yritystukia pienyrityksille.

Siirtymäkausi 2021–2022

YHYRES ry jätti hakemuksen paikalliseksi Leader-ryhmäksi ohjelmakaudelle 2023-2027. Uuden ohjelmakauden 2021-2027 hitaan käynnistämisen takia EU:n komissio on päättänyt siirtymäajasta vuosille 2021-2022. Hankkeiden ja yritystukien rahoittaminen jatkuu ohjelmakauden 2014-2020 säännöillä ja uuden ohjelmakauden rahoilla. YHYRES ry haki ja sai maa- ja metsätalousministeriöstä julkista rahoitusta siirtymäkaudelle 1.300.000 euroa, johon tarvittava kuntarahan osuus on 20 % eli 260.000 euroa. Alueen kunnat ovat sitoutuneet siirtymäkauden rahoitukseen 7,5 eurolla / asukas / vuosi. Koska alueen asukasmäärä on vähentynyt, asukaskohtainen summa ei ole enää riittävä kuntavastineraha saadulle EU- ja valtionrahalle. Uusi tarve on 7,73 euroa / asukas / vuosi. Puuttuva 0,23 euroa / asukas täydennentään ohjelmakauden 2014-2020 käyttämättömällä kuntarahalla, jonka käytön maa- ja metsätalousministeriö on tähän tarkoitukseen mahdollistanut. Alueen kunnilta on haettu lupa ko kuntarahan käyttöön siirtymäkauden hankerahoitukseen.

Kunnilta laskutettava siirtymäkauden Leader-rahoituksen tarve 2022 on Laihian osalta 59.970 euroa.

Oheismateriaali: Rahoitusvarausesitys 2022

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juha Rikala, kunnanjohtaja, juha.rikala@laihia.fi

Kunnanhallitus päättää, että Laihian kunta hyväksyy vuoden 2022 talousarvioon 59.970 euron kuntaosuuden YHYRES ry:n paikalliseen Leader-toimintaan.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.

Merkitään, että puheenjohtaja Minna Niemi poistui kokouksesta esteellisenä (intressijäävi / YHYRES ry:n hallituksen jäsen) eikä esteellisenä ottanut osaa asian käsittelyyn ja päätöksentekoon. Puhetta tuli johtamaan 1. vpj. Sauli Tuomela.

Merkitään, että päätöksenteon jälkeen Niemi palasi kokoukseen ja ryhtyi johtamaan puhetta.

Merkitään,​ että päätöksenteon jälkeen Tuomela palasi paikoilleen.


Muutoksenhaku

OIKAISUVAATIMUSOHJE 

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

  • se johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • kunnan jäsen

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Laihian kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäville, ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua 
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on oikaisuvaatimuksessa tarkoitetun päätöksen tehnyt Laihian kunnan toimielin tai viranhaltija (kuntalain mukaiset kunnanhallituksen, lautakuntien ja viranhaltijoiden päätökset).

Oikaisuvaatimus toimitetaan osoitteella:

Laihian kunta / Kirjaamo
postiosoite: PL 13, 66401 Laihia
käyntiosoite: Laihiantie 50, 2. krs, 66400 Laihia tai
Sähköposti: laihian.kunta@laihia.fi
Telekopio +358-6-4771 224
Kirjaamon aukioloaika arkisin klo 9:00 – 15:00