Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta, kokous 17.3.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 23 Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunnan alaisten viranhaltijoiden päätösten otto-oikeus

LAIDno-2021-74

Kuvaus

Kunnanhallitus,​ kunnanhallituksen puheenjohtaja,​ kunnanjohtaja tai johtosäännössä määrätty viranhaltija voivat ottaa käsiteltäväksi asian,​ joka on tämän lain nojalla siirretty sivistys-​ ja varhaiskasvatuslautakunnan toimivaltaan ja jossa asianomainen viranomainen on tehnyt päätöksen (Kuntalaki 92 §).

Lautakunnan alaisen viranomaisen sekä lautakunnan jaoston on ilmoitettava lautakunnalle tekemistään ottokelpoisista päätöksistä lukuun ottamatta työnjohtoasioita (esim. vuosilomat,​ päivystysvapaat,​ ei harkinnanvaraiset virka-​ tai työvapaat,​ koulutus-​ ja virkamatkamääräykset) tai asiaryhmiä,​ joista lautakunta on ilmoittanut,​ ettei se käytä otto-​oikeuttaan (Hallintosääntö 56 §).

Sivistys-​ ja varhaiskasvatuslautakunnan alaisten viranhaltijoiden päätöspöytäkirjaluettelot liitteenä ajalta 26.1. - 9.3.2021 (CaseM).

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Sami Kiukkonen, sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja, sami.kiukkonen@laihia.fi

Sivistys-​ ja varhaiskasvatuslautakunta päättää merkitä viranhaltijapäätökset tiedoksi ja päättää,​ että sivistys-​ ja varhaiskasvatuslautakunta ei käytä kuntalain 92 §:n mukaista otto-​oikeuttaan.

Päätös

Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:
s-posti: laihian.kunta@laihia.fi