Rakennus- ja ympäristölautakunta, kokous 7.4.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 22 Liikekiinteistön ympäristö

LAIDno-2020-218

Valmistelija

  • Mikko Kivelä, rakennustarkastaja, mikko.kivela@laihia.fi

Kuvaus

Rakennus- ja ympäristölautakunta on kehottanut Ratikylän kylässä osoitteessa Tampereentie 86, tiloilla 399-416-4-117, 399-416-4-68 ja 399-416-4-142 sijaitsevan entisen, nyt lopetetun huoltoaseman tonttialueen omistajaa Mirja ja Pentti Kallio Oy:tä poistamaan maanalaiset jakelulaitteet sekä selvittämään tontin maaperän kunto.

Kiinteistön omistajan, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen sekä Laihian kunnan kesken on pidetty neuvottelutilaisuus 26.4.2018. Tilaisuuden tarkoituksena oli selvittää kiinteistön sen hetkinen tilanne sekä tarvittavat toimet mahdollisen maaperän pilaantumisen estämiseksi.

Ympäristönsuojelulain 6 §:n mukaisesti toiminnanharjoittajan (kiinteistöjen omistajan) on oltava selvillä toimintansa ympäristövaikutuksista, ympäristöriskeistä ja niiden hallinnasta sekä haitallisten vaikutusten vähentämismahdollisuuksista (selvilläolovelvollisuus).

Neuvottelumuistio pöytäkirjan oheismateriaalina.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Mikko Kivelä, rakennustarkastaja, mikko.kivela@laihia.fi

Rakennus- ja ympäristölautakunta pyytää kiinteistöjen omistajan Mirja ja Pentti Kallio Oy:n toimittamaan selvityksen kiinteistön tämän hetkisestä tilasta, sekä toimenpiteistä mihin on ryhdytty neuvotteluiden pohjalta.

Selvitys tulee toimittaa Laihian kunnan rakennusvalvontaan (os. Laihiantie 50, 66400 Laihia) 14 päivän kuluessa tiedoksisaannista. Määräajan noudattamatta jättäminen ei estä ratkaisemista asian jatkotoimenpiteistä.

Päätös

Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:
s-posti: laihian.kunta@laihia.fi