Rakennus- ja ympäristölautakunta, kokous 25.2.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 15 Lausuntopyyntö / LSSAVI; Långåminnentien sillan rakentaminen Laihianjoen yli

LAIDno-2020-123

Valmistelija

  • Mikko Kivelä, rakennustarkastaja, mikko.kivela@laihia.fi

Kuvaus

Laihian kunta hakee vesilain mukaista lupaa sillan rakentamiseen Laihialle Laihianjoen ylitse. Siltapaikka sijaitsee suunnitellulla Långåminnentiellä Laihian keskustassa. Hankkeen tarkoituksena on parantaa Laihian keskustan liikenneyhteyksiä ja turvallisuutta.

Sillan rakentamistoimenpiteistä aiheutuu väliaikaista veden samentumista ja kiintoainepitoisuuden nousua sekä melua. Hankkeella ei ole vaikutuksia kalastoon. Rakennustyöt eivät estä vesistön virkistyskäyttöä, työaluetta lukuun ottamatta. Silta sijaitsee Laihian merkittävällä tulvariskialueella.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto pyytää lausuntoa koskien kyseistä hakemusta. Lausunto pyydetään toimittamaan aluehallintovirastoon mikäli sen antaminen nähdään tarpeelliseksi.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Mikko Kivelä, rakennustarkastaja, mikko.kivela@laihia.fi

Hakemuksessa veden laatua on ehdotettu tarkkailtavaksi ennen rakentamista, rakennustöiden aikana ja kahden viikon kuluttua rakennustöiden päätyttyä. Näytteistä määritetään veden lämpötila, alkaliniteetti, happipitoisuus, kemiallinen hapenkulutus, sameus, kiintoainepitoisuus, sähkönjohtavuus, pH, kokonaisfosfori-, kokonaistyppi- ja rautapitoisuus.

Sillan rakentaminen on suunniteltu siten, että sen rakenteet eivät padota haitallisesti, muuta oleellisesti virtausolosuhteita tai estä nykyistä käyttöä.

Rakennus- ja ympäristölautakunta toteaa, että nykyisten suunnitelmien mukaisesti rakennettavan sillan vaikutukset ympäristöön ovat vähäiset.

Lautakunta toteaa lausuntonaan Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolle, että lautakunnalla ei ole huomauttamista sillan rakentamiseen.

Päätös

Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:
s-posti: laihian.kunta@laihia.fi