Sivistyslautakunta, kokous 31.1.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 7 Nimikkeenmuutos / lukion ja perusopetuksen yhteinen lehtori (88242001)

LAIDno-2024-35

Valmistelija

  • Ari Puumala, lukion rehtori, ari.puumala@laihia.fi

Kuvaus

Lukion opinto-ohjauksesta huolehtii pääsääntöisesti kokonaistyöajassa toimiva opinto-ohjaaja.

Laihin lukion opinto-ohjaus on kuitenkin järjestetty osana lukion psykologian lehtorin opetusvelvollisuutta, josta noin kahdeksan tuntia on ollut psykologian opetusta ja loput lukion opinto-ohjauksen aineopetusta sekä opinto-ohjausta. Lukion opiskelijamäärän kasvamisen myötä ohjaukseen tarvittava tuntimäärä on kasvanut merkittävästi. Lukion opiskelijamäärä on noussut 120 opiskelijasta noin 160 opiskelijaan. Lisäksi vuoden 2019 uusi lukiolaki ja uusi opetussuunnitelma sekä laajennettu oppivelvollisuus ovat lisänneet opinto-ohjauksen määrää. Lukiokoulutuksen suorittaneella henkilöllä, joka ei ole saanut jatko-opiskelupaikkaa tutkintoon johtavassa koulutuksessa, on oikeus saada opintoihin hakeutumiseen ja urasuunnitelmiin liittyvää ohjausta oppimäärän suorittamista seuraavan vuoden aikana. Ohjauksesta vastaa koulutuksen järjestäjä, jonka oppilaitoksessa oppimäärä on suoritettu.

Opinto-ohjauksen lisääntyneen määrän vuoksi ei tehtävää voida enää yhdistää toisen aineen opetuksen kanssa.  Laihian lukion opinto-ohjaukseen tarvitaan päätoimisen opinto-ohjaajan virka. Lehtori Leena Palomäki on antanut suostumukseensa siirtyä tähän virkaan 1.8.2024 alkaen.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Markku Laukkonen, sivistysjohtaja, markku.laukkonen@laihia.fi

Laihian sivistyslautakunta päätää esittää henkilöstöjaostolle, että lukion ja perusopetuksen yhteisen oppilaanohjauksen ja psykologian lehtorin virkanimike (vakanssinumero 88242001) muutetaan seuraavaksi: Lukion ja perusopetuksen yhteinen opinto-ohjaajan virka.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Tiedoksi

hallinto- ja henkilöstöjohtaja, lukion rehtori

Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:

sähköposti: laihian.kunta@laihia.fi