Kunnanhallitus, kokous 15.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 88 Talouskatsaus

LAIDno-2023-87

Valmistelija

  • Jukka Giren, talousjohtaja, jukka.giren@laihia.fi

Kuvaus

Talousarvion täytäntöönpano-ohjeiden mukaan keskeisistä talouteen liittyvistä asioista raportoidaan kunnanhallitukselle kuukausittain.

Sote-uudistuksen takia menojen ja tulojen kehitystä edelliseen vuoteen verrattuna on vaikea tehdä. Siksi vertailu painottuukin lähinnä talousarvion toteutumaan.

Tammi-huhtikuun toteutuman mukaan toimintakatteen toteutumaprosentti on 31,7 % talousarviosta. Tämä ennakoi koko vuoden osalta toimintakatteen toteutuvan kokonaisuutena pääosin talousarvion mukaisena.

Verotuloja on 30.4. mennessä kertynyt 7,64 milj. euroa, mikä on koko vuoden arvioiduista verotuloista 45,5 %. Alkuvuoden verotuloja nostaa merkittävästi aikaisemmilta vuosilta tulleet erät, jotka on tilitetty vanhojen veroprosenttien mukaisina. Vaikka loppuvuonna aikaisimmilta vuosilta tulevia eriä ei enää juurikaan tule, näyttäisi koko vuoden osalta verotuloarvio ylittyvän.

Korkojen nousun takia korkokulut tulevat ylittämään talousarviossa varatun määrärahan.

Alkuperäisen talousarvion mukainen tilikauden tulos on 678.000 euroa ylijäämäinen. Tämänhetkisen arvion mukaan koko vuoden lopullinen tulos tulee olemaan hieman alkuperäistä talousarviota parempi.

Vuoden ensimmäinen osavuosikatsaus valmistuu seuraavaan kokoukseen ja siinä toiminnan ja talouden toteutumia käsitellään tarkemmalla tasolla.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juha Rikala, kunnanjohtaja, juha.rikala@laihia.fi

Kunnanhallitus päättää merkitä talouskatsauksen tiedoksi.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.

Merkitään, että talousjohtaja Jukka Girén saapui kokoukseen asiantuntijaksi ja poistui kokouksesta ennen päätöksentekoa.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:

sähköposti: laihian.kunta@laihia.fi