Sivistyslautakunta, kokous 27.4.2022

Pöytäkirja on tarkastamaton

§ 45 Maksut ja taksat / Koulutilat ja varhaiskasvatuksen tilat

LAIDno-2022-238

Valmistelija

  • Markku Laukkonen, vt. sivistysjohtaja, markku.laukkonen@laihia.fi

Kuvaus

KOULUTILAT

Koulutilojen käyttömaksut on vahvistettu edellisen kerran 29.11.2007 (siv.ltk § 292).

Ulkopuoliset käyttäjät käyttävät liikuntatiloja, keittiöitä ja ruokasaleja, erityisluokkia (tekninen työ, tekstiilityö, kotitalousluokat, atk-luokat) sekä tavallisia luokkia. Vuokria ei ole peritty koulun toimintaa läheisesti liittyvistä toiminnoista kuten esim. vanhempainyhdistysten kokouksista ja tapahtumista eikä seurojen laihialaisten koululaisten ja opiskelijoiden harjotusvuoroista ja turnauksista.

Isonkylän ja Kylänpään koulujen liikuntasalien käyttäjät, jotka ovat talkoovoimin tehneet koulun liikuntasalit, ovat saaneet sopimuksen perusteella käyttää liikuntasalin tiloja maksutta rakennusvuodesta 1995 lähtien. 

Koulujen vuokrausperusteiden hintojen tarkistus:

- Liikuntasali 10 € / h (+ alv 10 % liikuntaan, muut 24 %), juhlien ym. tapahtumien minimivuokrausaika 3h

- Liikuntasali 100 € / päivä (+ alv 10 % liikuntaan, muut 24 %)

- Liikuntasali kalustettuna -->  tuolien tms. kalusteiden laitto saliin + purku 100 € (+ alv 24 %)

- Atk-luokka 50 € / h (+ alv 24 %)

- luokkahuone 20 € / h (+ alv 24 %)

- luokkahuone 40 € / päivä / ilta (+ alv 24 %)

- tekstiili- tekninen - kotitalousluokka 30 € / h (+ alv 24 %)

- tekstiili- tekninen - kotitalousluokka 60 € / päivä / ilta (+ alv 24 %)

- koulukeittiö/ruokasali 45 € / h (+ alv 24 %)

- koulukeittiö/ruokasali 100 € / päivä (+ alv 24 %)

-erilliset tilojen valmistelut kunnan puolesta 25 € / h (+ alv 24 %)

 

Laihialaisille alaikäisille koululaisille ja opiskelijoille järjestetyt seurojen harjoitusvuorot ja peliturnaukset ovat maksuttomia.

Koulun keittiön käytöstä tulee sopia aina ennen käyttöä kunkin koulun keittiötoiminnasta vastaavan emännän/keittäjän kanssa. Keittiöhenkilöstölle tulee korvata lisätyöstä aiheutuneet palkkakustannukset heidän ylityökorvausten mukaisesti.

Suuremmista tilaisuuksista ja koko koulun käytöstä tulee tehdä erilliset tarjouspyynnöt ja kustannuslaskelmat, jotka koulun rehtori valmistelee lautakunnan päätöksentekoa varten.

Koulun rehtorit voivat myöntää hallintosäännön perusteella koulutilojen tilapäisen vuokrauksen, pidemmät ja koko lukuvuotta koskevat vuokraukset päättää sivistysjohtaja.

 

VARHAISKASVATUKSEN TILAT

Tilojen ulkopuoliset käyttömaksut varhaiskasavtuksessa on vahvistettu edellisen kerran 24.6.2015 (siv. ja varhaiskasvatusltk § 96).

Ulkopuoliset tiedustelevat mahdollisuutta käyttää päiväkodin liikuntatiloja, keittiöitä ja ryhmä-/ pienryhmätiloja. Vuokria ei ole peritty varhaiskasvatuksen toimintaa läheisesti liittyvistä toiminnoista kuten esim. terapeuttien käynneistä kyseisessä yksikössä päivähoidossa olevan lapsen luona.

Ulkopuoliseen käyttöön vuokrattavien tilojen taksat:

- Liikuntasali 10 € / h (+ alv 10 % liikuntaan, muut 24 %) minimivuokrausaika 3h

- Liikuntasali 100 € / h / päivä (+ alv 10 % liikuntaan, muut 24 %)

- ryhmä-/ pienryhmähuone 20 € / h (+ alv 24 %)

- ryhmä-/pienryhmähuone  40 € / päivä / ilta (+ alv 24 %)

- keittiö 45 € / h (+ alv 24 %)

- keittiö 100 € / päivä (+ alv 24 %)

- ryhmäperhepäivähoitotilat 20 € / h  (+ alv 24 %)

- ryhmäperhepäivähoitotilat 40 € / päivä / ilta  (+ alv 24 %)

 

Keittiön käytöstä tulee sopia aina ennen käyttöä keittiötoiminnasta vastaavan emännän/keittäjän kanssa. Henkilöstölle tulee korvata lisätyöstä aiheutuneet palkkakustannukset heidän ylityökorvausten mukaisesti.

Suuremmista tilaisuuksista ja koko yksikön käytöstä tulee tehdä erilliset tarjouspyynnöt ja kustannuslaskelmat, jotka päiväkodin johtaja valmistelee lautakunnan päätöksentekoa varten.

Varhaiskasvatuksen johtaja päättää päivähoitotilojen ja päiväkodin johtaja päiväkotien osalta tilapäisestä käyttämisestä ulkopuoliseen toimintaan ja perittävistä korvauksista sivistyslautakunnan hyväksymien perusteiden mukaisesti.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Markku Laukkonen, vt. sivistysjohtaja, markku.laukkonen@laihia.fi

Sivistyslautakunta vahvistaa ehdotetut, tarkennetut vuokrausperusteet koulujen ja varhaiskasvatuksen tilojen ulkopuoliseen vuokraustoimintaan. 

 

Esittelijän kokouksessa muuttama ehdotus

Sivistyslautakunta vahvistaa ehdotetut, tarkennetut vuokrausperusteet koulujen ja varhaiskasvatuksen tilojen ulkopuoliseen vuokraustoimintaan. 

Lisäys: Varhaiskasvatuksen tiloissa liikuntasali minimivuorausaika 3h

Päätös

Sivistyslautakunta hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.


Muutoksenhaku

OIKAISUVAATIMUSOHJE 

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

  • se johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • kunnan jäsen

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Laihian kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäville, ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua 
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on oikaisuvaatimuksessa tarkoitetun päätöksen tehnyt Laihian kunnan toimielin tai viranhaltija (kuntalain mukaiset kunnanhallituksen, lautakuntien ja viranhaltijoiden päätökset).

Oikaisuvaatimus toimitetaan osoitteella:

Laihian kunta / Kirjaamo, PL 13, 66401 Laihia

käyntiosoite: Laihiantie 50, 2. krs, 66400 Laihia 

sähköposti: laihian.kunta@laihia.fi
telekopio: 06 4771 224
Kirjaamon aukioloaika arkisin klo 9:00 – 15:00