Kunnanhallitus, kokous 28.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 73 Ukraina-työryhmän perustaminen

LAIDno-2022-229

Valmistelija

  • Maria Katajamäki, hallintokoordinaattori, maria.katajamaki@laihia.fi

Kuvaus

Ukrainan kriisi sodan​ keskellä Venäjän hyökättyä maahan helmikuussa 2022 ja siellä asuvien ihmisten hätä on jokaista koskettava inhimillinen kriisi.

Laihian kunta toimii yhteistyössä muiden viranomaisten kanssa ja auttaa esim. majoitukseen, terveydenhoitoon ja sosiaalisiin asioihin liittyvissä kysymyksissä. Ukrainan sota edellyttää tehostettua varautumista. Kunnan varautumisen kärjet ovat sotaa pakenevien ukrainalaisten vastaanotto sekä humanitaarinen apu. Varautumista varten on syytä asettaa erillinen työryhmä koordinoimaan tilanteeseen liittyviä toimenpiteitä.

Työryhmä on kunnan ja Laihian seurakunnan yhteistyöelin. Mukaan kutsutaan myös  3. sektorin (yhdistykset) edustajia työryhmän päätöksen mukaisesti. Työryhmän tehtävänä on seurata ja koordinoida tilanteen kehittymistä ja yhteistyötä eri toimijoiden välillä, ja pohtia tulevia toimenpiteitä tilanteen hallitsemiseksi.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juha Rikala, kunnanjohtaja, juha.rikala@laihia.fi

Kunnanhallitus päättää perustaa Ukraina-työryhmän koordinoimaan tilannetta ja toimenpiteitä kunnassa.

Kunnanhallitus päättää nimetä työryhmään kunnan edustajiksi terveys- ja hyvinvointijohtaja Helena Lahtisen, vt. sivistysjohtaja Markku Laukkosen sekä yhden (1) luottamushenkilön.

Päätös

Kunnanhallitus päätti keskeyttää kokouksensa klo 17.39.

Kunnanhallitus päätti yksimielisesti jatkaa asialistalla olevien asioiden (§ 70–76) käsittelyä 29.3.2022 klo 17.00 pidettävässä tämän kokouksen jatkokokouksessa. Kokoukseen ei lähetetä erillistä kutsua.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:

sähköposti: laihian.kunta@laihia.fi