Tekninen lautakunta, kokous 9.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 24 Biokaasulaitoksen kompostointikentän lisämääräraha 2021

LAIDno-2022-168

Valmistelija

  • Jari Mansikka-aho, tekninen johtaja, jari.mansikka-aho@laihia.fi

Kuvaus

Tekninen lautakunta käsitteli kokouksessaan 8.12.2021 § 99 biokaasulaitoksen kompostointikentän lisämäärärahahakemuksen. Tekninen lautakunta päätti yksimielisesti palauttaa uudelleen valmisteltavaksi biokaasulaitoksen kompostointikentän rakentamisen lisämäärärahan hakemuksen.

Palautuksen perusteluna esitettiin, että asiasta tulee saada konserni- ja elinvoimajaoston kannanotto asiaan. Lautakunta katsoi myös, että rakennustyöstä syntyneet kustannukset tulisi siirtää Nuukalämpö Oy:n maksettaviksi.

Elinkeinojaosto on käsitellyt 22.2.2022 kokouksessaan biokaasulaitoksen kompostointikentän lisämääräraha-asiaa. Elinkeinojaosto totesi, että varsinainen kompostointikenttä rakennettiin jo vuonna 2020 ja kustannukset siitä olivat noin 35 000 € (ALV 0 %). Kyseisten kustannusten osalta tapahtui laskutuksen suhteen virhe vuonna 2020. Tämä virhe on korjattu ja toimintamallista ja kirjauksista on sovittu Laihian Nuuka Lämpö Oy:n kanssa.

Teknisen lautakunnan § 99 käsitelty määräraha 27 730 € kohdistuu teknisen lautakunnan kokouksen kuvaustekstin mukaisesti Pohjanmaan Hyötyjätekuljetuksen ja Laihian Nuuka Lämpö Oy:n maanvuokrasopimuksen purkamiseen. Kyseessä oli erittäin haastava tilanne biokaasulaitoksen osalta ja kokouksessaan 14.9.2020 konsernijaosto päätti, että konsernijaosto pyrkii vaikuttamaan tilanteen ratkeamiseen nopealla aikataululla. Tilanne ratkesi siten, että neuvotteluissa sovittiin, että kunta suorittaa karttaliitteen mukaisen alueen kaivuutyön tietyin kaivuutyötä koskevin tarkennetuin ehdoin. Tästä esimerkkinä alueen koron saattaminen vastaamaan jo muuta rakennettua aluetta.

Oheismateriaalina Pöpelikön alueen kartta.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jari Mansikka-aho, tekninen johtaja, jari.mansikka-aho@laihia.fi

Tekninen lautakunta päättää hyväksyä lisämäärärahan 27 730 € biokaasulaitoksen kompostointikenttään rakentamisen mahdollistamiseksi.

Esittelijän kokouksessa muuttama ehdotus

Tekninen lautakunta päättää yksimielisesti esittää kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle kompostikentän 27 730 € investoinnin talousarvioylityksen hyväksymistä.

Talousarviossa 2021 määräraha on ollut 0 euroa, kustannuksia on tullut 27 730 € euroa.

Päätös

Tekninen lautakunta hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.

 


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:

sähköposti: laihian.kunta@laihia.fi