Tekninen lautakunta, kokous 9.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 21 Kunnan omistaman viljelysmaan vuokraus 2022 - 2024

LAIDno-2022-179

Valmistelija

  • Anna Annila, maanmittausinsinööri, anna.annila@laihia.fi

Kuvaus

Kaikkien kunnan omistuksessa olevien viljelysmaiden vuokrasopimukset päättyivät 31.12.2021. Kunta on pyytänyt 20.1.2022 päivätyllä ilmoituksella tarjouksia satokausille 2022-2024 vuokrattavista peltoalueista. Viljelysmaat vuokrataan aluekokonaisuuksina 1-12. Vuokrattavia viljelysmaita on yhteensä noin 40 ha.

Lohkon Metsäsaari (tilalla Metsäsaari 399-413-1-124, pinta-ala n.0,39 ha) kauppakirjassa (kauppa 17.4.1984) on määritelty etuoikeus vuokraviljelyyn ja vuokran määrä seuraavasti: "Myyjällä on etuoikeus viljelysalueen vuokraamiseen paikkakunnalla käyvän kohtuullisen vuokrahinnan mukaista vuokraa vastaan. Oikeus päättyy, kun kunta tarvitsee aluetta omaa käyttöään varten."

Myyjä on ilmoittanut halukkuutensa jatkaa vuokraviljelyä alueella, ja edellisen sopimuksen mukaista vuokrahintaa on tarkistettu elinkustannusindeksillä. Satokausien 2022-2022 vuokrahinta on täten 70,92 €/vuosi eli 181,85 €/ha.

Määräaikaan eli 11.2.2022 klo 15.00 mennessä saapui tarjouksia neljältä (4) taholta, ja ne ovat nähtävillä kokouksessa. Tarjoukset on avattu 15.2.2022.

Kaksi tarjoajaa on tarjousajan päättymisen jälkeen ilmoittanut sähköpostitse peruuttavansa tarjouksen.

Liitteenä ilmoitus viljelysmaiden vuokraamisesta (päivätty 20.1.2022), tarjousten avauspöytäkirja

Oheismateriaalina vuokra-alueiden kartat, vuokrasopimusmalli, viljelysmaan vuokratarjouslomake 2022

Nähtävillä kokouksessa saapuneet vuokratarjoukset, koonti tarjouksista

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jari Mansikka-aho, tekninen johtaja, jari.mansikka-aho@laihia.fi

Tekninen lautakunta päättää, että lohkon Metsäsaari (tilalla Metsäsaari 399-413-1-124, EU-ala 0,39 ha) vuokrahinnaksi vahvistetaan 70,92 euroa/lohko/vuosi vuosille 2022-2024.

Tekninen lautakunta päättää, että viljelysmaiden vuokrasopimukset solmitaan korkeimman tarjouksen antaneen tahon kanssa.

Tekninen lautakunta päättää lisäksi eräiden lohkojen vuokrasopimuksiin kirjattavaksi seuraavat asiat:

  • Lohkon Ööstinlohko vuokrasopimukseen kirjataan molemminpuoliseksi irtisanomisajaksi kaksi (2) kuukautta, kun se muiden lohkojen osalta on neljä (4) kuukautta. Tarvittaessa kunta korvaa sadonmenetyksen.
  • Lohkon Kotipalsta vuokrasopimukseen lisätään määräys, jonka mukaan lietteen levitys pellolle on kielletty.

Päätös

Tekninen lautakunta hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.

Merkittiin, että puheenjohtaja Juhana Hilmola poistui kokouksesta esteellisenä (intressijäävi) eikä esteellisenä ottanut osaa asian käsittelyyn ja päätöksentekoon.

Lautakunta valitsi yksimielisesti tämän asian käsittelyn ajaksi puheenjohtajaksi Jouni Oikaraisen.

Merkittiin, että Juhana Hilmola palasi kokoukseen päätöksenteon jälkeen.


Muutoksenhaku

OIKAISUVAATIMUSOHJE 

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

  • se johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • kunnan jäsen

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Laihian kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäville, ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua 
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on oikaisuvaatimuksessa tarkoitetun päätöksen tehnyt Laihian kunnan toimielin tai viranhaltija (kuntalain mukaiset kunnanhallituksen, lautakuntien ja viranhaltijoiden päätökset).

Oikaisuvaatimus toimitetaan osoitteella:

Laihian kunta / Kirjaamo, PL 13, 66401 Laihia

käyntiosoite: Laihiantie 50, 2. krs, 66400 Laihia tai

sähköposti: laihian.kunta@laihia.fi
telekopio 06 4771 224
Kirjaamon aukioloaika arkisin klo 9:00 – 15:00