Kunnanvaltuusto, kokous 13.12.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 108 Kunnanvaltuuston kokousten striimaus / Muwex Oy

LAIDno-2021-582

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Sinikka Alamylläri, talousjohtaja, sinikka.alamyllari@laihia.fi

Kuvaus

Kokoomuksen valtuustoryhmä on jättänyt 28.9.2020 valtuustoaloitteen, jossa se esittää valtuuston kokouksen striimauksen aloittamista. Aloitteen mukaan striimauksella saadaan mahdollisesti lisättyä kuntalaisten kiinnostusta politiikkaan ja päätöksentekoon. 

Koronapandemia on asettanut rajoituksia valtuuston kokouksiin ja kokouspaikkaan. Syksyn aikana kunnanvaltuusto on päässyt palaamaan valtuustosaliin pitämään kokoukset. 

Hallinto-osasto on syksyn aikana selvitellyt striimauksen teknistä toteuttamista ja käynyt keskusteluja neljän mahdollisen palveluntuottajan kanssa. Kolme näistä on ilmoittanut, että ei kykene ottamaan striimauspalvelua hoitaakseen. Neuvottelua on jatkettu Muwex Oy:n kanssa. 

Striimaus toteutettaisiin kahdella kameralla ja tarpeellisella määrällä mikrofoneja. Kokous olisi nähtävissä kokouspäivänä suorana ja tallenteena kahden viikon ajan kokouspäivästä. Sen jälkeen tallenne siirretään hallinto-osaston käyttöön.

Päätösehdotus

Esittelijä

Juha Rikala, kunnanjohtaja, juha.rikala@laihia.fi

Kunnanhallitus päättää, että kunnanvaltuuston kokousten striimaus aloitetaan koeluontoisesti vuoden 2022 ajaksi.

Kunnanhallitus päättää hyväksyä palvelusopimuksen kunnanvaltuuston kokousten striimauspalvelusta Muwex Oy:n kanssa liitteen mukaisena.

Kunnanhallitus päättää ehdottaa kunnanvaltuustolle, että kunnanvaltuusto merkitsee kunnanvaltuuston kokousten striimauksen tiedoksi.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.

Päätösehdotus

Kunnanhallitus ehdottaa yksimielisesti kunnanvaltuustolle,​ että kunnanvaltuusto merkitsee kunnanvaltuuston kokousten striimauksen tiedoksi.

Päätös

Kunnanvaltuusto hyväksyi yksimielisesti kunnanhallituksen tekemän ehdotuksen.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:

sähköposti: laihian.kunta@laihia.fi