Sivistyslautakunta, kokous 17.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 28 Luokanopettaja (28428007) valinta

LAIDno-2024-97

Valmistelija

  • Markku Laukkonen, sivistysjohtaja, markku.laukkonen@laihia.fi

Kuvaus

Perusopetuslain mukaan opetuksen järjestäjällä tulee olla opetuksen järjestämismuoto huomioon ottaen riittävä määrä opettajan virkoja tai työsopimussuhteisia opettajia. Lisäksi opetuksen järjestäjällä voi olla tuntiopettajia, koulunkäyntiavustajia ja muuta henkilöstöä.

Laihian kunnassa on tällä hetkellä neljä luokanopettajan vakanssia täyttämättä vakinaisesti. Näihin tehtäviin voidaan siirtää kunnassa tuntiopettajan tehtävissä toimivia henkilöitä ja heiltä vapautuville tuntiopettajan vakansseille voidaan valita toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen tällä hetkellä määräaikaisena toimivia henkilöitä. Tällä vältetään määräaikaisten tehtävien ketjuttaminen.

Oheismateriaali: Suostumus vakanssin siirtoon

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Markku Laukkonen, sivistysjohtaja, markku.laukkonen@laihia.fi

Sivistyslautakunta päättää siirtää Suvi Maijalan päätoimisen tuntiopettajan vakanssilta (88215003) luokanopettajan virkaan (28428007) 1.8.2024 alkaen. Työntekijä on antanut kirjallisen suostumuksen siirtoon.

Lääkärintodistusta terveydentilasta ja lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) mukaista rikosrekisteriotetta ei vaadita, koska valittava jatkaa tehtävässä keskeytyksettä. Myöskään koeaikaa ei aseteta.

Päätös

Jätettiin käsittelemättä.

Tiedoksi

Maijala, apulaisrehtorit, asianhallintasihteeri, hallinto- ja henkilöstöjohtaja

Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:

sähköposti: laihian.kunta@laihia.fi