Sivistyslautakunta, kokous 6.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 16 Perusopetuksen rehtori yläkoulu (39456001)

LAIDno-2024-26

Valmistelija

  • Markku Laukkonen, sivistysjohtaja, markku.laukkonen@laihia.fi

Kuvaus

Laihian kunnassa on ollut haettavana perusopetuksen rehtorin (yläkoulun rehtorin) virka ajalla 19.1. – 9.2.2024. Määräaikaan mennessä saapui kolme hakemusta. Hakijoita haastateltiin 21.2.2024. Haastattelutyöryhmään kuuluvat sivistysjohtaja Markku Laukkonen, lautakunnan puheenjohtaja Erkki Aro, lautakunnan jäsen Sakari Poti, apulaisrehtori Sanna Schöning, lukion rehtori Ari Puumala ja yläkoulun vararehtori Jenni Latvala.

Tehtävänkuvaus:
Etsimme koulumme rehtoriksi innostunutta johtajaa, joka pystyy luotsaamaan meitä kohti entistä vahvempaa oppimis- ja kasvuympäristöä. Vastuullasi on työyhteisön johtaminen, pedagoginen johtaminen ja koulun talousjohtaminen. Teet tiivistä yhteistyötä ja käyt aktiivista keskustelua perusopetuksen johdon, muiden rehtoreiden, sidosryhmien, koulun verkostojen (vanhempien) ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Työtäsi tukee ammattitaitoinen henkilökunta. Osa opettajistamme on yhteisiä lukion kanssa, joten yhteistyö lukion rehtorin kanssa on tiivistä. 

Edellytykset:
Perusopetuksen opettajan kelpoisuus ja rehtorin virkaan vaadittava pätevyys.
Vahva kokemus opetusalalta ja näyttöä johtamisesta.
Kyky luoda positiivinen työilmapiiri ja kannustaa henkilökuntaa hyviin suorituksiin.
Osaaminen resurssien tehokkaassa hallinnassa ja talousasioiden johtamisessa.
Innostus kehittää opetusta vastaamaan tulevaisuuden tarpeita.

Tarjoamme:
Tarjoamme sinulle mahdollisuuden olla mukana kehittämässä koulumme tulevaisuutta ja vaikuttaa oppilaiden oppimiskokemuksiin. Saat työskennellä innostuneen ja ammattitaitoisen henkilökunnan kanssa sekä osallistua koulutuksiin ja kehityshankkeisiin. Työsuhde-etuina kuntamme tarjoaa mm. liikuntaetuja (uimahalli + kuntosali) ja työsuhdepyöräedun.

Palvelussuhde alkaa 1.8.2024.

Kelpoisuusvaatimukset määräytyvät opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen (986/1998) mukaisesti.

Valitun on ennen palvelussuhteen vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan ja lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) mukainen rikosrekisteriote. Virassa on kuuden kuukauden koeaika.

Viran ehdot määräytyvät OVTES:n mukaan.

Hakemukset ovat nähtävillä kokouksessa.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Markku Laukkonen, sivistysjohtaja, markku.laukkonen@laihia.fi

Haastatteluryhmän yksimielisen esityksen mukaan sivistyslautakunta päättää valita yläkoulun rehtorin virkaan 1.8.2024 alkaen Matti Kauppilan. Tarkemmat palvelussuhteen ehdot määritellään virkamääräyksessä. 

Oheismateriaali: Hakijayhteenveto, Ansiovertailun yhteenveto (luottamuksellinen)

Esittelijän kokouksessa muuttama ehdotus
Tässä vaiheessa ei vielä valita ketään. Hakuaikaa jatketaan ja aiemmin hakeneet otetaan valinnassa huomioon.

Päätös

Hyväksyttin kokouksessa muutetun ehdotuksen mukaisesti.

Kokouskäsittely

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Antti Tuomela ja kunnanhallituksen edustaja Marja Vettenranta saapuivat kokoukseen tämän asian käsittelyn aikana.

Tiedoksi

Virkaa hakeneet, asianhallintasihteeri, toimistosihteeri Tala, toimistosihteeri Hunnakko, hallinto- ja henkilöstöjohtaja, vt. johtava rehtori

Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:

sähköposti: laihian.kunta@laihia.fi