Vapaa-aikalautakunta, kokous 28.10.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 44 Urheilukeskusalueen kehittäminen

LAIDno-2020-342

Valmistelija

  • Helena Lahtinen, terveys- ja hyvinvointijohtaja, helena.lahtinen@laihia.fi

Kuvaus

Urheilukeskusalue sijaitsee Laihian kunnan keskustassa. Alueen oppilaitoksissa on noin 1200 oppilasta. Aluetta käyttävät koulujen ohella liikuntaseurat ympäri vuoden. Alueella sijaitsevat koulurakennusten ohella monitoimitalo ja -areena, jalkapalloilijoiden rakentama POP-Areena sekä ulkoaluekentät. Urheilukeskusalueen kehittämiseen perustetun työryhmän tuloksena on valmistunut hankesuunnitelma.

Hankesuunnitelman mukaisesti alueen kehittäminen edellyttää jääkiekkokaukalon pysyvää sijoitusta, valaistuksen uusimista sähkönkulutuksen vähentämiseksi sekä huoltorakennuksen saamista ympärivuotista käyttöä ja eri käyttäjäryhmiä varten. Hanke edistää  toteutuessaan laajasti kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä monipuolisten ja ympärivuotisten liikuntamahdollisuuksien paranemisen myötä.

Sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja Sami Kiukkonen ja kiinteistöpäällikkö Masa Hiipakka on kutsuttu asiantuntijoiksi kokoukseen.

Oheismateriaali: Hankesuunnitelma

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Sami Kiukkonen, sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja, sami.kiukkonen@laihia.fi

Vapaa-aikalautakunta päättää hyväksyä hankesuunnitelman kuitenkin siten, että kaukalon sijainti on kehittämistyöryhmän 15.9.2020 pitämän kokouksen mukainen.

Päätös

Vapaa-aikalautakunta hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.

Merkitään, että kiinteistöpäällikkö Masa Hiipakka saapui kokoukseen asiantuntijaksi § 42-45 ja poistui kokouksesta ennen päätöksentekoa.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:
s-posti: laihian.kunta@laihia.fi