Tekninen lautakunta, kokous 14.10.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 69 Talousarvio 2021

LAIDno-2020-420

Valmistelija

  • Jari Mansikka-aho, tekninen johtaja, jari.mansikka-aho@laihia.fi

Kuvaus

Kunnanhallitus on kokouksessaan 21.9.2020 asettanut vuoden 2021 talousarvion raamit käyttötalous ja investointi osille. Lautakuntien tehtävä on päättää talousarviostaan ja investointibudjetistaan aikataulun mukaisesti siten, että kunnanhallituksen ensimmäinen talousarviokäsittely on marraskuussa 9.11.2020 ja joulukuun kokouksessa 7.12.2020 käsittelyssä on talousarvio 2021 ja taloussuunnitelma 2022- 2024 sekä investointisuunnitelma 2021- 2023.

Teknisen lautakunnan alaisen talousarvion käyttötalousosa on pyritty saamaan talousarvioraameihin etsimällä mahdollisia säästöjä. Uusia henkilöitä ei ole palkattu avoimeksi jääneisiin tehtäviin kuin pakottavissa tapauksissa. Avoimeksi jääneitä tehtäviä on pyritty jakamaan henkilöstön kesken. Tiukka talousarvio tulee pakostakin näkymään kuntalaisille pidentyneinä toimitusaikoina ja palvelujen suurempana priorisointina. Korona, sekä jätehuollossa ja teiden hoidossa tapahtuvat ennakoimattomat muutokset aiheuttavat osaltaan riskin talousarvion toteutumiselle. Kiinteistöpuolella tapahtuvat kiinteistömassan pienentymiset vaikuttavat hieman kustannuksia alentavasti.

Talousarvioehdotus oheismateriaalina.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jari Mansikka-aho, tekninen johtaja, jari.mansikka-aho@laihia.fi

Tekninen lautakunta päättää esittää oheismateriaalin mukaista 2021 talousarvion käyttötalousosaa hyväksyttäväksi kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle.

Päätös

Tekninen lautakunta hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:
s-posti: laihian.kunta@laihia.fi