Tekninen lautakunta, kokous 12.8.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 49 Tarveselvitys / Kevyen liikenteen väylät

LAIDno-2020-391

Valmistelija

  • Jari Mansikka-aho, tekninen johtaja, jari.mansikka-aho@laihia.fi

Kuvaus

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on laatimassa  kevyen liikenteen tarveselvitystä 2020. Tarveselvityksen tavoitteena on valtakunnallisten linjauksien mukaisesti edistää jalankulku- ja pyöräilyliikennettä ja liikenneturvallisuutta. ELY-keskus pyrkii yhteistyössä kuntien kanssa selvittämään tärkeimmät kevyen liikenteen hankkeet ja kuntien valmiudet osallistua hankkeiden suunnitteluun ja toteutukseen.

Tarveselvityksen tarkoituksena on priorisoida lukuisten kohteiden sijaan 1 tai max 2 jalankulku- ja pyöräilyhanketta per kunta. ELY-keskus kartoittaa kyselyllään, mitkä ovat kunnan 1 - 2 tärkeintä kevyenliikenteen väylähanketta ja arviot niiden käyttäjämäärästä sekä koululaisten määrät, sekä onko kunta varautunut taloussuunnittelussaan hankkeen toteuttamiseen joko kokonaan tai osittain ja mille vuosille kyseinen rahoitus on varattu.

Kohteista ELY-keskus kokoaa lyhyen listan, josta selviää jokaisen kunnan tärkein kevyen liikenteen väyläkohde. Tärkeimmistä kohteista pyritään teettämään suunnitelmat, jos niitä ei ole jo valmiina.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jari Mansikka-aho, tekninen johtaja, jari.mansikka-aho@laihia.fi

Tekninen lautakunta päättää keskustelun pohjalta esittää kaksi kevyen liikenteen väylän kohdetta ELY-keskuksen tarveselvitykseen.

Tekninen lautakunta toteaa, että kunta ei ole taloussuunnittelussa varautunut hankkeiden toteutukseen tai osallistumisesta toteutuksen kustannuksiin.

Päätös

Tekninen lautakunta päätti yksimielisesti esittää ELY-keskuksen kevyen liikenteen tarveselvitykseen seuraavat kohteet:

  1. Santaloukontie (mt 17553) asemakaava-alueen rajasta. Pituus noin 1,8 km.
  2. Rudontie (mt 6871) välille Yrjäälä - Hulmin asuntoalue. Pituus noin 2,8 km.

Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:
s-posti: laihian.kunta@laihia.fi