Konserni- ja elinvoimajaosto, kokous 14.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 26 Kiinteistö Oy Laihian Virastokeskus

LAIDno-2023-421

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Juha Rikala, kunnanjohtaja, juha.rikala@laihia.fi

Kuvaus

Pääosin kunnan omistama KOY Laihian Virastokeskus on selvitystensä pohjalta todennut, että virastokeskus-rakennukseen täytyy tehdä lähiaikoina mittavat investoinnit. Tämän selvityksen perusteella investointien taso on niin suuri, että on perustellumpaa purkaa nykyinen rakennus ja rakentaa uudet ajanmukaiset tilat kunnan toiminnoille.

Yhteistyössä Kokkolan Halpa-Halli Oy:n kanssa on aloitettu tonttien kaavoitus, jonka tavoitteena on mahdollistaa vierekkäisten tonttien tehokkaampi käyttö. Kaavoituksen on tarkoitus valmistua kuluvan vuoden lopulla. Kaavan valmistumisen myötä myös Halpa-Hallilla on suunnitelma rakentaa kaavoitetulle tontille uusi liikerakennus.

Kunnanhallitus nimesi osaltaan KOY Laihian Virastokeskuksen ja Kokkolan Halpa-Halli Oy:n yhteiseen hankkeeseen ohjausryhmän kokouksessaan 11.9.2023 § 157. Kunnan edustajina ohjausryhmässä toimivat konserni- ja elinvoimajaoston puheenjohtaja Sauli Tuomela, teknisen lautakunnan puheenjohtaja Juhana Hilmola, tekninen johtaja Jari Mansikka-aho sekä maanmittausinsinööri Anna Annila.

Hankkeen tilannetta esiteltiin kunnanhallitukselle ennen varsinaista kokousta 11.09.2023. Hanke on merkittävä niin elinkeinopoliittisesti kuin myös kunnan työnantajaroolin osalta. Lisäksi hankkeessa on huomioitava sen taloudelliset vaikutukset kuntakonsernille.

Kokouksessa oli toimitusjohtaja Arto Sjöblom esittelemässä hankkeen tilannetta.

Päätösehdotus

Esittelijä

Juha Rikala, kunnanjohtaja, juha.rikala@laihia.fi

Konserni- ja elinvoimajaosto päättää merkitä tilanteen tiedoksi.

Konserni- ja elinvoimajaosto päättää tarvittavasta konsernitason ohjauksesta.

Päätös

Konserni- ja elinvoimajaosto päätti yksimielisesti merkitä tilanteen tiedoksi.

Konserni- ja elinvoimajaosto suhtautuu hankkeeseen positiivisesti.

Merkitään, että toimitusjohtaja Arto Sjöblom saapui kokoukseen asiantuntijaksi ja poistui kokouksesta ennen päätöksentekoa.

Valmistelija

  • Juha Rikala, kunnanjohtaja, juha.rikala@laihia.fi

Kuvaus

Kunnanhallitus on kokouksessaan 6.11.2023 § 167 päättänyt käynnistää uuden kunnanviraston rakennushankkeen. Taustatyötä hankkeen osalta on tehty tähän mennessä ensisijaisesti kaavoituksen osalta. Kaavan on tarkoitus vahvistua tammikuun 2024 loppupuolella, jonka jälkeen hankkeen on tarkoitus edetä mahdollisimman rivakasti.

Ennen hankkeen etenemistä konkreettiselle tasolle, on ratkaistava se, millä mallilla hankkeessa edetään. Toimivatko kaavoituksen osapuolet erikseen omine hankkeineen, vai onko perusteltua tehdä yhteistyötä esim. nykyisen keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön kautta.
Tilintarkastusyhteisö KPMG on selvittänyt asiaa ja esittänyt alustavia näkemyksiä tämän osalta.

Kokoukseen oli kutsuttu talouspäällikkö Jaakko Keto alustamaan keskustelua.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juha Rikala, kunnanjohtaja, juha.rikala@laihia.fi

Konserni- ja elinvoimajaosto päättää merkitä tilanteen tiedoksi.

Päätös

Konserni- ja elinvoimajaosto hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.

Merkitään, että talouspäällikkö Jaakko Keto ja Laihian Tilapalvelu Oy:n kiinteistöpäällikkö Jarkko Järvenpää saapuivat kokoukseen asiantuntijoiksi ja poistuivat kokouksesta ennen päätöksentekoa.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 § mukaan oikaisuvaatimusta eikä
kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätietoja muutoksenhakukiellosta:

sähköposti: laihian.kunta@laihia.fi